Kick-box: Öt csabai bajnoki cím a fővárosban

A korábbi évek hagyományainak megfelelően Csepel a Halker Királyteam Egyesület adott otthont a Point-fighting és Formagyakorlat Kick-box Országos Bajnokságnak. A verseny tétje nem csak a hivatalos országos bajnoki címek megszerzése volt, hiszen itt dőlt el véglegesen, kik indulhatnak a november 6. és 10. közötti, budapesti felnőtt Kick-boksz Világbajnokságon. Ezt mind Király István mesteredző, a Point-fighting válogatott szövetségi kapitánya, a WAKO európai szervezetének alelnöke, mind a Magyar Kick-boksz Szövetség elnöke, a verseny főbírája, Galambos Péter kihangsúlyozta.

A Himnusz elhangzása és a megnyitó után a selejtezőkkel kezdődött a verseny. Talán még soha nem indult ennyi Békés megyei versenyző a felnőtt országos bajnoki címekért. A Békéscsabai Lakótelepi SE nemrégiben is sikeresen szerepelt az utánpótlás Európa-bajnokságon, és ezek a junior korú versenyzők egy része hivatalos volt a felnőtt bajnoki döntőre is. Megállták a helyüket, annak ellenére, hogy nem egy mérkőzésen az aktuális felnőtt világ- vagy Európa-bajnokkal kellett összecsapni. Rendkívül izgalmas csatát vívott például Viczián Roland a csepeli Veres Richárddal.

A számos döntős közül 74 kg-ban Csák Bence megnyerte az OB-t, csakúgy, mint 79 kg-ban Opauszki Dávid és 89 kg-ban Bálint Zoltán. Az egykori, Hankó Kati „néni” által elindított óvodás csoport tagjaiból országos bajnok lett a felnőttek között, és kivívták a jogot a világbajnokságon történő indulásra. 14 éves edzésmunka érett be a bajnoki címek begyűjtésével. Döntőjük nem sok izgalmat tartogatott, hiszen magabiztosan verték ellenfeleiket.

Nemcsak a felnőtt versenyzők, hanem a veterán korosztály is összemérte tudását az kupákért és érmekért. A csabai versenyzők edzője, Debreczeni Dezső a nagy öröm után maga is küzdőtérre lépett a veterán 74 kg-ban. Már a bemutatásnál óriási ováció fogadta a nyolcszoros (light-contact profi és hétszeres egyéni amatőr) világbajnokot, nyolcszoros egyéni amatőr Európa-bajnokot. Technikai K.O.-val verte ellenfelét, a második menetben megcsodálhatták a nézők a még mindig legendásan villámgyors bal lábát, az ellenfél fején landoló duplázott köríves rúgásokat. A jó hangulatot csak fokozta, hogy tanítványai ültek mögötte az edzői széken. Hogy indul-e veterán világbajnokságon, még kérdéses, hiszen nem kevés munka vár rá három válogatott versenyzője mellett.

A Point-fighting döntők mellett a fegyveres formagyakorlat országos bajnoki döntőjét is megrendezték. Itt a bajnoki cím védője, az orosházi Contact SE versenyző-edzője, Puravecz Péter megvédte tavalyi bajnoki címét. A tavaly Európa-bajnoki bronzérmet nyerő kiváló sportember a hard, fegyveres formagyakorlat kategóriában nyert japán karddal, katanával végrehajtott gyakorlatával. Itt, a formagyakorlat versenyen a tavaly a bíráskodástól visszavonult Gregor László vállalt bírói szerepet. A küzdelmeken a füzesgyarmati Gasparik Róbert nemzetközi bíró, a Békés megyei kick-boksz bírói kar vezetője bíráskodott, aki a világbajnokságon is tagja lesz a magyar bírói delegáltaknak .

A point-fighting versenyzők már hétfőtől Tatán készülnek edzőtáborban a nagy megmérettetésre, majd jön a világbajnokság!

 

Eredmények:

 

POINT-FIGHTING Országos  Bajnokság:
Férfiak:

57 kg: 3. Hegedűs Botond (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
63 kg:
2. Viczián Roland (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
3. Kovács Patrik (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
69 kg: 2. Hídvégi Nándor (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
74 kg: 1. Csák Bence (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső
79 kg: 1. Opauszki Dávid (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső
89 kg: 1. Bálint Zoltán (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső

Nők:
60 kg: 2. Laurincz Boglárka (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

Veterán korosztály:
74 kg: 1. Debreczeni Dezső (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Önmaga edzője

Fegyveres Hard Formagyakorlat:
1. Puravecz Péter (Contact Kick-boksz és Thai-boksz SE, Orosháza) Önmaga edzője

Megosztás:

Címke: , ,