Harminckilenc magyar a budapesti kick-box világbajnokságon

2017. október 24. 08:06 | behir

Harminckilencen képviselik a magyar színeket a november 6. és 11. között a kick-box világbajnokságon a budapesti BOK Sportcsarnokban. Hárman lehetnek ott a Békéscsabai Lakótelepi SE képviseletében.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) hétfői tájékoztatása szerint point-fightingban - amely hagyományosan az egyik legerősebb magyar szakág - a vasárnapi országos bajnokságon számos korábbi világ- és Európa-bajnok vívta ki az vb-indulás jogát. A legnagyobb név a kick-box történetének legeredményesebb sportolója, a nyolcszoros vb-aranyérmes Mórádi Zsolt. Részvételi jogot szerzett a több világversenyen győztes Jároszkievicz Krisztián és három Veres fivér is. A point-fighting válogatott gerincét a Halker-Király Team adja tizenkét harcossal, hárman a Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni Team versenyzői.

Huszonnégy magyar a tatamis szabályrendszerekben (pointfighting, light-contact, kick-light), 14 pedig a ringes szakágakban (full-contact, low-kick, K1) indul Budapesten, és lesz egy hazai versenyző formagyakorlatban is. A nap folyamán a teljes válogatott Tatára utazik, ahol a felkészülés utolsó állomásaként tizenegy napos edzőtáborban vesz részt.

A két hét múlva kezdődő világbajnokság egyedülálló lesz a sportág történetében: korábban soha nem fordult elő, hogy az összes szakág vb-jét egy helyen és egy időben rendezték.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL