Kick-box: Európa-bajnok a békéscsabai Petró Lili

2021. november 12. 09:07 | behir.hu

A békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni Team három versenyzője volt érdekelt a horvát Budvában zajló junior és kadet kick-box Európa-bajnokság csütörtöki napján. A mérleg: egy arany és két ezüst.

A kick-box Európa-bajnokság csütörtöki napjára a Békés megyeiek szempontjából felgyorsultak az események – számolt be a Békés Megyei Harcművész Egyesület. Mint írják: ezen a napon szállt csatasorba az Európa-bajnoki címekért a békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team három versenyzője, Szaszák Dominik,  Petró Lili és Malatyinszki Bendegúz.

Szaszák Dominik szoros, balszerencsés mérkőzésen az utolsó pillanatban vesztett a bolgár Plamen Bozsinov ellen  4 : 2 arányban. Malatyinszki Bendegúz is hasonlóan járt a kick-light döntőjében, amit 2 : 1 arányban a moldáv Ivan Raischi nyert meg.

Petró Lili az ír Ella Murtag ellen lépett tatamira. Az írek hagyományosan jók point-fightingban és nagyon harcos stílusban küzdenek. Ebben az esetben a magyar versenyző volt a jobb, aki uralta a mérkőzést és 16 : 11  arányban győzve szerezte meg élete második korosztályos Európa-bajnoki címét. Győzelmének Debreczeni Dezső vezető-edző és Haba József edző is örülhetett.

A mérkőzések után nem sokkal Debreczeni Dezső vezetőedző értékelte a csütörtöki döntőket:

„Szaszák Dominik jól teljesített. A döntőben végig Ő irányított. A végén, döntetlen állásnál tanácsoltuk azt, jobb lenne a hosszabbításra bízni a döntést, mert az a mienk lett volna,  de Dominik úgy érezte, hogy van egy pillanat, és el lehet dönteni a döntőt. Ez nem jött be, s az ellenfél nyert egy fejrúgással az utolsó tizedmásodpercben. Malatyinszki Bendegúz ugyanazzal a moldáv versenyzővel vívott, akit már a light-contactban legyőzött. Ami ott működött, a sok bevitt fejrúgás, most nem jelentett nagy előnyt, mert a moldáv, aki kimondottan a combrúgásokra épít, rögtön ezekkel a technikákkal válaszolt is. Ennek ellenére a végén még Mi vezettünk, de az utolsó 20 másodpercben Bendegúz elfáradt, s jöttek a moldáv fejrúgásai, s fordított…nagyon büszke vagyok rá, hogy három szabályrendszerben is helyt állt. Igazából a point-fighting mérkőzését sajnálom. Petró Lilit könnyen dicsérem, és nem csak a megnyert Európa-bajnoki cím miatt. Versenyzőim közül egész évben talán Ő tett legtöbbet a győzelemért, edzésmunkáját tekintve. Az Európa-bajnokságon is ez tükröződött, meggyőzően küzdött, a döntőben is egyben volt, végig uralta a mérkőzést. Ezt az ír lányt a budapesti Világkupán egy ponttal győzte le, de most sokkal magabiztosan, igazából hiba nélkül hozta a döntőt. „

Pénteken pihenő vár a versenyzőkre, de szombaton többen érdekeltek lesznek a point-fighting csapatversenyen.

További programok »

FEL