Kiállításmegnyitóval zárták az Élmény-Festő tábort Békéscsabán

2020. augusztus 1. 13:02 | Papp Ádám Sándor

Egy hetes Élmény-Festő tábort szervezett az Átkarolva Egyesület a Remonda Szabadidős, Lovas és Sportegyesület székhelyén, Békéscsabán. A programsorozat a táborozók által készített alkotások kiállításával zárult pénteken.

Közösen tartott az elmúlt héten tábort az Átkarolva Egyesület, illetve a Remonda Szabadidős, Lovas és Sportegyesület Békéscsabán. A programsorozaton résztvevők élményközpontú foglalkozásokon vehettek részt, amely során fejleszthették látásukat és kézügyességüket egyaránt. A fiatalok számára továbbá megadatott a lehetőség arra is, hogy kipróbálhassák magukat a nyeregben. 

– Nekem nagyon tetszett ez az elmúlt egy hét. Sokat rajzoltunk, festettünk, lovagoltunk és lovaskocsiztunk. Sokat beszélgettünk, mókáztunk együtt, nagyon élveztem a tábort – árulta el Péter Magdolna.

A tábor zárónapján egy a résztvevők által készített kiállítást nyitottak meg a Remonda Lovastanya épületében. Rágyanszki Erzsébet, a tábor szervezője elmondta, hogy naponta két alkotást készítettek a fiatalok és a tábor fő célja az volt, hogy azonnali sikerélményben legyen részük.

– Főleg jobb agyféltekés táboraink vannak, illetve a módszerrel a festő táborokat is elindítottuk. Ennek az a lényege, hogy a gyermekek és felnőtteknek is élményt tudjunk biztosítani, hiszen a mai világban rendkívül fontos, hogy azonnali sikerélményhez jussanak – ismertette Rágyanszki Erzsébet.

Gábrielné Zelman Edit, az Átkarolva Egyesület elnöke elmondta, hogy főként a szociálisan rászoruló családokkal, fiatalokkal tartják a kapcsolatot és próbálnak nekik segítséget nyújtani Békéscsabán.

– A szülőknek és gyermekeknek egy olyan mindennapi megoldást tudunk nyújtani, mely révén akár egy napra is elhozhatják a táborba a gyermekeket. Tematikus táborokat szervezünk, amelyekben minden héten valamilyen új módszerre vagy eseményre épülnek, illetve van egy élményterápiás csoportunk, amely szakkörként is működik – fogalmazott az elnök.

A kiállítás augusztus 8-ig tekinthető meg a Remonda Lovastanyán, amikor a szervezők egy egész napos rendezvényre és közös főzésre invitálják az érdeklődőket.

 

Galéria

További programok »

FEL