Ki lesz Gyulavár bajnoka?

2020. július 8. 18:55 | behir

Egyedülálló íjászversenyt szervez a Kerecsényi László Íjász Egyesület július 11-én. A Különleges csapatversenyben a gyulai vár fokáról kell célba találniuk az íjászoknak.

Ahogy azt Lovász Tamás, az egyesület elnöke elmondta, a versenyt hagyományteremtő szándékkal hívták életre, amelyet minden évben meg szeretnének rendezni.

A verseny egykörös, a kihívóknak tizenöt lőállást kell eltalálniuk, amelyeket 35 és 70 méter között állítanak fel a szervezők. A versenyzőknek a célokat a várfalról lefelé, a bástyák közül kell meglőniük. A csapatokban három-hat fő foglalhat helyet, az íjászoknak pedig kizárólag történelmi íjakkal vagy vadászíjakkal szabad célra tartaniuk. Lőállásonként minden egységnek 30 lövése van. A szervezők mintegy tizenöt csapatot várnak a nem mindennapi versengésre. A kihívás legjobb csapata egy évig őrizheti a vándordíjat, azaz Kerecsényi várkapitány pajzsát.

A különleges íjászversenyből már kaphattak ízelítőt a sportág iránt rajongók, hiszen a kihívás a 2018-ban megrendezett HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokság egyik betétszáma volt.

A Gyulavár bajnoka elnevezésű íjászverseny 9.45-kor kezdődik Gyulán, a várnál. 

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

Gyula

Tűzijáték nélkül, de lesz megemlékezés augusztus 20-án Gyulán

Bár tűzijátékot nem rendeznek, nem marad el az augusztus 20-i megemlékezés Gyulán. Szabadtéri, kislétszámú családi programok, kötött létszámú esti ünnepi műsorral, amelyre regisztrálni kell – így jellemezhetők röviden az államalapítás emlékünnepének gyulai történései augusztus 20-án – írja a Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. közleményében.
2020. augusztus 11. 16:03
FEL