Kézművesvásár és mesterség-bemutató is lesz a Megyenapon

A Békés Megyei Önkormányzat a tavalyi év sikerére alapozva idén is megszervezi a Megyenapot, ismét szeptember első szombatján, elsején a megyeszékhely főterén. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet Békés megye értékeire, erősítse az itt élőkben az összetartozás érzését és egy értékes nappal örvendeztesse meg a kilátogatókat.

Az esemény középpontjában az itt élő nemzetiségek kultúrája, a megyei és települési értékek, a hagyományainkat őrző kézművesek és élelmiszertermelők állnak – írja közleményében a megyei önkormányzat.

A program reggel nyolctól este tízig tart, és ahogyan az előző két évben, idén is lesz vásár. Békés megye legnagyobb kézműves vására és termelői piaca várja az érdeklődőket, ebben az évben már több mint 80 megyei illetékességű kézműves és kistermelő portékája látható, legyen az a gasztronómia vagy a népművészet területéről való.

Az első Megyenaphoz képest újdonságot is tartogat az idei program: a tavalyi év sikerén felbuzdulva ebben az évben több mesterség-bemutatóval várják a közönséget, lesz mézeskalácssütés és díszítés, sőt, akár a saját kürtös kalácsukat is megsüthetik a vállalkozó szelleműek.

Megosztás:

Címke: ,