Kézműves vásár és családi délután a Széchenyi ligetben

2023. november 11. 16:26 | Fajó Attila

Márton napján rendezték meg Békéscsaba zöld szívében, az immár hagyományos Ligeti Vásárt és Ökobörzét, a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A helyi termelők kézműves piaca mellett gyermekeknek szóló kézműves foglalkozás is várta az érdeklődőket.

Az időjárás nem volt kegyes a most megrendezett, novemberi Ligeti vására és Ökobörzére érkezőkkel, de a hangulat nem, csak az ég volt borús. Erről számolt be a több mint húsz, kézműves termékeket árusító közül Zelenyánszkiné Csicsely Judit is, aki 13 éve érkezik ide, saját recept alapján, saját szilvalekvárból készült süteményeivel és emellett még adalék-anyagmentes kézműves szörpöt is árul, több ízben. 

– Kisunokámmal érkeztünk először, a hagyományos kísérő programok miatt, majd mikor láttam milyen kedves közösség és vevőkör alakult itt ki, itt ragadtam. Csak csodálkozom, hogy mennyire nagy népszerűségnek örvend az esemény és benne az én árum is. Számomra ez nagy öröm – tette hozzá a tepertős pogácsák és a szilvás papucsok koronázatlan királynője. 

A biopiac mellett a Körös Völgye Natúrpark gondozásában, Boldog Gusztáv természetvédelmi szakemberrel karöltve egy kísérőprogramba is bekapcsolódhattak az érdeklődők. A „Fogadj örökbe egy madárodút!” elnevezésű akcióban énekes madarak etetéséről, természetközeli viselkedésének megfigyeléséről, valamint a pályázó családok gyermekeinek környezeti neveléséről szól. 

 

– A madarak megvannak az emberek nélkül – fogalmaz hamiskás mosollyal a szakember – de például én is szeretem magahoz édesgetni egy-egy ilyen odúval őket, gyönyörködni bennük és a csicsergésükben. 

Galéria

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Itthon

Rétisas fiókákat gyűrűztek a Kis-Sárréten

Tíz rétisas-fióka lábára került jelölőgyűrű a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. Ebben a térségben első alkalommal került sor rétisasok gyűrűzésére.
10:22
FEL