Kézilabda: Tizenhárom gólos csabai vereség a Dunakanyarban

2021. április 24. 19:58 | Kovács Dávid

Tizenhárom góllal kapott ki a Békéscsabai Előre NKSE a Váci NKSE otthonában a női kézilabda NB I 19. fordulójában.

VÁCI NKSE-EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 41-28 (22-13)
Vác, játékvezetők: Fekete, Tóth.
VÁC: Bálint, Bukovszky (kapusok), Aron 5, Bárdy 1, Diószegi 2, Hámori 4, Helembai 6, Kácsor 2, Lakatos, Pálffy 3, Radosavljevic 9, Szabó 6 (6), Szeberényi 1, Szondi 2. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.
BÉKÉSCSABA: Csizmadia, Mistina, Szabó (kapusok), Agbaba 1, Bucsi 1, Giricz 2, Gyenes, Iván 2, Mitrovic 4, Petika, Radojevic 12 (6), Szabó, Szabó 3, Török 3. Vezetőedző: Vida Gergő.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 7/6.

A csabai együttesből a régebb óta hiányzó Klára mellett ezúttal a másik Kukely-lány, Anna is hiányzott. A két csapat januári, békéscsabai mérkőzését magabiztosan nyerték a váciak, akik ezúttal is toronymagas esélyesnek számítottak.

A hazaiak jól kezdték a mérkőzést, Szabó Laura hetesével a 4. percben már három volt a különbség (4-1). A dobogóért küzdő Vác a 10. percben már 8-3-as előnyben volt, Hámori Konszuéla találata után Vida Gergő már időt is kért (8-3). A Békéscsaba többet hibázott támadásban, a Vác pedig folyamatosan növelte a differenciát, Sanja Radosavljevic rendre eredményes volt gyors akciók után, a szélső már a félidő előtt kialakította a tízgólos különbséget a csapatok között (21-11). A félidei redményt Aron Andrea alakította ki (22-13).

A szünetet követően mindkét csapat elindult a gólgyártással, ezt a négy és fél percet 4-3-ra a Csaba nyerte (25-17). Több hiba is jött mindkét oldalon, Ivana Mitrovic találata után először kért  időt a hazaiak mestere, Szilágyi Zoltán (27-19). Erről a pontról a hazai gárda mozdult el, így pár pillanattal később már Vida Gergő rendelte újra magához csapatát. Negyedórával a vége előtt Radosavljevic újra tízre duzzasztotta a különbséget (32-22). Ennél szorosabb már nem volt az összecsapás, a végeredményt Helembai Fanny állította be. A hazai együttesben Sanja Radosavljevic volt a legeredményesebb kilenc góllal, a liláknál Tamara Radojevic pedig tizenkétszer volt eredményes.

A Vác 41-28-ra diadalmaskodott és a sikerrel fellépett a tabella 3. helyére. A kulcsfontosságú mérkőzésekre készülő Békéscsaba továbbra is az utolsó, 14. pozíciót foglalja el, legközelebb pedig pénteken, Kisvárdára látogat majd.

 

További programok »

Sport

Junior Gokart Challenge - a jövő autóversenyzőit keresik Békéscsabán is

Országos autó-motorsport tehetségkutató programsorozatot indított HUMDA Junior Gokart Challenge néven a 6 és 14 év közötti gyermekek számárára a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A jelentkezők profi versenygokart-szimulátorokon próbálhatják ki magukat az ország hét városában egy héten keresztül. A szimulátoros kamion ezen a héten Békéscsabán várja az érdeklődőket, ahová szerdán Talmácsi Gábor volt motorversenyző is ellátogatott.
18:00
FEL