Kézilabda: Orosházi továbbjutás Kecskeméten

2017. október 19. 09:52 | behir

A másodosztályú Kecskemét otthonában lépett pályára a kézilabda Magyar Kupában az Orosházi FKSE-LINAMAR. Buday Dániel együttese ugyan a mérkőzés elején hátrányba került, de gyorsan fordított, megérdemelten nyert és bejutott a harmadik körbe – számolt be a klub hivatalos honlapja.

 

Kecskeméti TE – Orosházi FKSE-LINAMAR 28–31 (10–16)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Kecskemét, 300 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.

Orosháza: Herjeczki – Gyene 5 (1), Németh G. 3, Srsen 1, Milas 5, Zalai 2, Morva 2. Csere: Szabó L. (kapus), Markoski 1, Pásztor M. 3, Z. Radojevic, Knezevic 5 (1), Ferenczi 3, Németh L., Antal 1, Bella. Vezetőedző: Buday Dániel.

A Kecskemét legjobb góldobói: Füstös 6, Horváth A. 5.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2.

 

Jól kezdett a lelkes hazai gárda, amely a vezetést is megszerezte (7. p.: 4–2). Az Orosháza eleinte hadilábon állt a gólszerzéssel, Herjeczki védései tartották meccsben a vendégeket. A félidő közepén rendezték soraikat a zöld-sárgák (16. p.: 6-7), és a szünetig fokozatosan növelve előnyüket, megnyugtató vezetésre tettek szert.

Szünet után a házigazdák többször is megpróbáltak felzárkózni. A vendégek hullámzó játékkal, de így is magabiztosan tartották a számukra kedvező eredményt, és összességében megérdemelten jutottak a sorozat harmadik körébe.

Buday Dániel: – Tisztában voltam vele, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen ellenfelünk jól felkészült csapat. Az elején nem tudtunk úgy beleállni a meccsbe, ahogyan kellett volna, a második félidőben pedig korán elhittük, hogy megvan a győzelem. Nem vagyok elégedett, de a célt teljesítettük.

További programok »

FEL