Kézilabda: Orosházi kupasiker Dabason

2017. november 9. 18:31 | behir

Szombaton Békés megyében találkozott az Orosháza és a Dabas férfi kézilabda csapata. A Pest megyei gárda a bajnoki találkozót 26-23-ra nyerte idegenben. Négy nappal később a Magyar Kupában is összefutott a két együttes, ezúttal azonban az OFKSE bizonyult jobbnak, így Buday Dániel fiai lesznek ott a 4. fordulóban -számolt be a klub hivatalos honlapja.

 

Dabas KC VSE — Orosházi FKSE-LINAMAR 26-27 (13-14)

Kézilabda férfi Magyar Kupa mérkőzés, 3. forduló, Dabas, 250 néző. V.: Andorka, Hucker. Dabas: Kovács P. — Pocsai 4 (2), Petrovski 1, Szeitl, Hajdú T. 3, Halász 3, Zakics 1. Cs.: Slachta 3, Bakos, Simovic 3, LÓKODI 4, Lepsényi, ORSZÁGH 4. Vezetőedző: Tomori Győző. Orosháza: Szabó L. — Pásztor M., Ferenczi 1, Srsen, Milas 5 (1), ANTAL 5, Németh L. 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Radojevic 2, MARKOSKI 5, KNEZEVIC 6, Németh G., Gyene 1. Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.

A szerda esti találkozón kapkodva, sok hibával kezdtek a csapatok, az első találat csak öt perc elteltével született meg a Dabas jóvoltából, amire két perccel később érkezett Milas válasza. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán Antal és Knezevic vezényletével beleerősített az Orosháza és háromgólos előnyt szerzett (18. p.: 6-9). A hazaiak nem adták fel, rendezték soraikat és fokozatosan felzárkóztak, sőt, egy elügyetlenkedett zöld-sárga támadás után a vezetést is megszerezték (11-10). A Békés megyeiek még egy lendülettel visszaszerezték az előnyt, így a szünetben egygólos orosházi vezetést mutatott az eredményjelző.

Fordulás után az OFKSE kezdett jobban, és a 40. percben már újra három gól volt a különbség. A házigazdák a félidő közepén megkezdték a felzárkózást és egy találatra megközelítették ellenfelüket, de az orosháziak ismét belehúztak és ismét hárommal vezettek (53. p.: 22-25). Izgalmasan alakult a hajrá, a dabasiak egy perccel a vége előtt megint egy gólra feljöttek (25-26), de a találkozó hajrájában a vendégek sikerrel megőrizték az előnyt.

A látottak alapján a végig küzdelmes mérkőzésen a néhány jó egyéni teljesítményt felvonultató Orosháza megérdemelten nyert, és jutott tovább a Magyar Kupában. Győzelmükkel a vendégek visszavágtak a szombati orosházi bajnoki vereségért.

Buday Dániel: — Javítottunk a hibáinkon, örülök, hogy továbbjutottunk, dolgozunk tovább.

 

További programok »

FEL