Kézilabda: Orosházi és békési siker a másodosztályban

2019. március 10. 12:36 | behir

Mindkét Békés megyei csapat nyert a férfi kézilabda NB I/B-ben: az Orosháza a PLER-t, a Békés pedig a DEAC-ot verte.

 

Nem forgott veszélyben a győzelem

 

Orosházi FKSE-LINAMAR – PLER-Budapest 22-17 (14-11)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Paska, Vastag.

Orosháza: Herjeczki 1 – Pásztor M. 1, Ferenczi 4, Balázs 4, Döme 5, Lele 2, Németh L. 3. Cs.: Szabó L., Majdán (kapusok), Karap 1, Mátó 1, Zubai, Sándor, Mihály, Zvolenszki. Edző: Bakó Botond.

A PLER-Budapest legjobb dobói: Horvácki 5, Papp B. és Nagy M. 4-4.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 3/1.

A bajnoki éllovas Orosháza és az üldöző, a zöld-sárgákhoz hasonlóan nem is olyan régen még az élvonalban küzdő PLER-Budapest párharcát nagy lendülettel kezdték a csapatok - írja az orosházi klub beszámolója. Az Orosháza a 11. percre háromgólos előnyt szerzett, ekkor a PLER-Budapest edzője időt kért, próbálta rendezni a sorokat, de kevés sikerrel. A 15. percben Herjeczki üres kapus góljával már öt találat volt az orosháziak előnye és a folytatásban is állandósult a három-négygólos különbség. A jól védekező OFKSE később sem hagyta közelebb férkőzni ellenfelét.

A második játékrész első tíz percében felváltva estek a gólok, a félidő derekán Németh László találatával öt gólra nőtt a hazaiak előnye (18–13), majd egy perccel később ugyanő hatgólosra növelte a különbséget. Az utolsó negyedórában ugyan több hiba is csúszott az orosháziak támadásaiba, de így is magabiztosan őrizték meg a találkozó végéig az előnyüket és megérdemelten gyűjtötték be az igen fontos két bajnoki pontot.

Bakó Botond: – Az egész mérkőzésen jó volt a védekezésünk, ennek és a jó kapusteljesítménynek is köszönhető a mai győzelmünk. Taktikailag is fegyelmezett volt a csapat, dicséret illeti a fiúkat.

 

Nagy fordítás a végén

 

A dobogós helyezésért küzdő Békés a 10. pozíciót elfoglaló Debrecen gárdáját fogadta hazai pályán. Az első félidőben egyik csapatnak sem sikerült előnyt szereznie, így döntetlennel vonultak szünetre a csapatok - írja a Békés Megyei Sport Extra. A második játékrész elején percek alatt hatra növelte előnyét a hajdúsági együttes (12-18). Sőt, még az 52, percben is a vendégek álltak jobban (17-22). Ezt követően azonban parádés hajrát produkált a Békés és egy 6-0-s rohammal megfordította az összecsapást. A győztes gólt hét másodperccel a vége előtt Oláh Gábor szerezte.

Papp Bálint együttese ezzel a sikerrel 21 pontos és fellépett a tabella második helyére, míg az Orosháza 26 egységgel vezeti a Keleti csoport tabelláját.

 

További programok »

FEL