Kézilabda: Nagy csatát nyert az Orosháza

Félidőben még háromgólos hátrányban volt, végül egy találattal jobbnak bizonyult az OFKSE a PLER-Budapest ellen a férfi kézilabda NB I/B pénteki rangadóján.

PLER-Budapest – Orosházi FKSE-LINAMAR 19-20 (11-8)

NB I/B-s férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Budapest, 300 néző. V.: Natkai, Szalay.

Orosháza: Szabó L. – Pásztor M., Ferenczi 6, Balázs 2, Döme 4, Lele 2 (1), Németh L. 6 (2). Cs.: Herjeczki (kapus), Ambrus, Karap, Mátó, Zubai, Bella, Kiss Axel, Mihály, Zalai. Vezetőedző: Bakó Botond.

A PLER-Budapest legjobb dobója: Papp B. 6.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 5/3.

Az első félidőben mindkét csapat keményen védekezett, ami a gólok számában is megmutatkozott (21. p.: 7-7) – írja az orosházi klub hivatalos oldala. Az orosháziaknak azonban nem ízlett a fővárosiak nyitott védekezése, akik aztán ki is használták a vendégek támadásaiban jelentkező bizonytalanságokat (30. p.: 11-7), így végül háromgólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő nagy részében még a PLER vezetett (54. p.: 18-17), a vendégek ebben a periódusban számos ziccert és büntetőket is hibáztak, de ezután a javuló védekezésnek, stabil kapusteljesítménynek és a helyzetek jobb kihasználásnak köszönhetően sikerült egyenlíteni, majd megfordítani az eredményt és nagy küzdelemben megszerezni a két pontot.

Rendkívül kiélezett, harcos találkozón az orosházi csapat küzdeni tudásának és a fegyelmezett végjátéknak köszönhetően megérdemelten gyűjtötte be az igen fontos bajnoki pontokat a rivális otthonában.

Bakó Botond: – Nem a szépség, hanem a küzdelem dominált ezen a mérkőzésen. A második félidőben higgadtan és fegyelmezetten védekeztünk, Zubai biztonságot adott a védelemben, Herjeczki is jól védett, és támadásban is feljavultunk. Hálás vagyok a szurkolóink támogatásának.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,