Kézilabda: Nyílt edzés Békésen Skaliczki Lászlóval

2017. augusztus 15. 17:01 | behir.hu

Nyílt edzéssel folytatta felkészülését az új szezonra a Békési FKC felnőtt csapata. Papp Bálint jó kapcsolatot ápol a Békéscsabai Előre NKSE edzőjével, Skaliczki Lászlóval, így a volt szövetségi kapitány egy rendhagyó tréningen segített a békési fiúknak – számolt be a klub hivatalos honlapján.

Akik kilátogattak az edzésre, egy változatos, labdakezelési, labdás technikai foglalkozást láthattak.

- Nyolc hetes felkészülésünk van a bajnokság kezdetéig, ezt szeretnénk olyan tartalommal kitölteni, ami alapja lehet a következő bajnokságnak. Idén sem lesz egyszerű, a többi csapat is erősített, egy igen kiegyenlített bajnokság következik. Vannak távozók és érkezők is, Pánczél és Hajdú erősítésnek számít, de a legfőbb erényünk, hogy a csapat magja egyben maradt. Ezt a hetet tizenegy edzéssel zárjuk. Ez a harmadik hét, már kezdenek fáradni a játékosok, de ez a célja a felkészülésnek. Innentől már visszaveszünk, most kapták a legnagyobb terhelést a fiúk - nyilatkozta Papp Bálint edző.

A békésiek mestere jó kapcsolatot ápol a Békéscsabai Előre NKSE trénerével. Skaliczki László pedig eleget tett a meghívásnak és igyekezett segíteni fiatal kollégájának.

- Bálinttal már folyamatos a kapcsolatunk, így felvetődött az ötlet, hogy tartsak egy edzést a fiúknak, ennek apropójaként kerültem ide. Egy olyan kézilabda-kultúra kezd kialakulni, aminek az előremenetele biztosított, széles alapokon építkeznek, illetve igyekeznek a felnőttcsapatot olyan szintre hozni, hogy az NB I/B meghatározó csapata legyen. Innen úgy gondolom van lehetőség majd az előrelépésre, az NB I-re - mondta Skaliczki László az edzés előtt.

Polgár Zoltán ügyvezető hangsúlyozta, az a céljuk, hogy az utánpótlás-nevelést minél magasabb szintre emeljék, így a felnőttcsapatba is minél több fiatalt építsenek be.

- Kilenc év alatt elértünk egy olyan szintre, hogy egy szerethető kézilabdacsalád lettünk, ahonnan végül örömmel távoznak az emberek. Az utánpótlást kellett felépítenünk helyben, majd megyei szinten, illetve régiós szinten is. Jelenleg az óvodások bázisát építettük ki, aminek egyre jobb és nagyobb sikere van. Biztos alapokon történik az utánpótlás nevelésünk évek óta, ebben az évben is több serdülőkorú játékos vehetett részt a felnőttek edzésein – emelte ki Polgár Zoltán, a Békési FKC ügyvezetője.

További programok »

FEL