Kézilabda: nem jött össze a csabai győzelem a szezon utolsó meccsén

2024. május 25. 21:12 | Vincze Attila

Négygólos vereséget szenvedett a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE a Budaörs otthonában szombat este a női kézilabda NB I-ben. Az már korábban eldőlt, hogy a viharsarki együttes a szezonzáró mérkőzéstől függetlenül az élvonalban marad.

A csabaiak vegyes érzelmekkel zárhatták a hétközi, 25. fordulót: ugyan súlyos, tizenkét gólos vereséget szenvedtek a Kisvárdától, de a NEKA is kikapott, így pedig az utolsó találkozó eredményétől függetlenül megőrizték élvonalbeli tagságukat. Rácz Sándor együttese a Budaörs otthonában szeretett volna javítani a szerdai összecsapás után, ezzel is megköszönni a szurkolók egész szezonban nyújtott támogatását.

A két csapat januári mérkőzésén ugyan az utolsó kilenc perc még döntetlenről indult, végül a Budaörs három góllal, 25-22-re nyert a városi sportcsarnokban. A Pest vármegyei együttes számára sem volt különösebb tétje a szombati összecsapásnak, hiszen már biztos, hogy a 7. helyen zárják a bajnokságot.

Ilyen előzmények után a vendégek szerezték meg a vezetést az első percben Kukely Klára révén. Az első húsz perc egyébként nagyon szoros játékot hozott: hol a hazaiak vezettek egy góllal, hol a csabaiak, de voltak olyan periódusok is, amikor sokáig döntetlenre állt a mérkőzés. Aztán a 22. percben már kettővel ment a Budaörs (9-7), a lilák ugyan próbáltak zárkózni, de aztán a 25. percben háromra nőtt a különbség (11-8). A félidő végéig maradt ez a tendencia, így végül kétgólos hazai vezetéssel mehettek a szünetre a csapatok (14-12).

A második játékrészt nagyon jól kezdte a Békéscsaba: a 33. percben előbb kiegyenlített, majd másfél percre rá már kettővel vezetett a viharsarki gárda. Egészen a 41. percig a hazaiak futottak az eredmény után, akkor azonban sikerült kiegyenlíteniük (19-19). A következő percekben ismét nagyon szorossá vált a találkozó, egy-egy gól volt csupán a különbség a két csapat között. Az 52. percben 25-25 volt az állás, tehát abszolút nyitott volt továbbra is mérkőzés. A Csaba azonban nem bírta a végjátékot: szűk két perccel a lefújás előtt négy gólra növelte az előnyét a Budaörs, melyet meg is tudott tartani, így végül 30:26-ra nyert a Pest vármegyei együttes. A vereséggel eldőlt, hogy a viharsarkiak a 12. helyen 13 ponttal zárták a bajnokságot. 

Nem sikerült tehát győzelemmel búcsúztatnia a 2023/2024-es szezont a Békéscsabának, ugyanakkor a Rácz Sándor vezetőedző által a mérkőzés előtt kitűzött cél teljesült: egy szorosnak mondható meccset sikerült játszania a csapatnak, bizonyítva, hogy megérdemelten maradt bent az első osztályban. 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL