Kézilabda: Megtört a békési veretlenség

Hat nehéz akadály vétele után egy könnyebbnek tűnőben botlottak el a békési kézilabdázók. A Békés-Drén KC NB I B-s férfi együttese a bajnokság 7. játéknapján az újonc Debrecen otthonában hullajtotta el első pontjait, ezzel elveszítette a listavezető pozícióját is a jövő heti vendégével, a Mezőkövesddel szemben – számolt be a klub hivatalos honlapja.

Debreceni EAC–Békés-Drén KC 30–23 (16–11)

NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Debrecen, 250 néző. Vezette: Medve, Tarnavölgyi.

Békés: Pajkó – Herczegh 2, CIFRA 8 (1), Gazsó, Sebestyén 2 (1), OLÁH 8 (2), Fedor 2. Csere: Domokos D. (kapus), Kopcsák, Kovács P., Hajdú, Varsandán, Kánya, Szilágyi, Gál 1, Kiss R.

A Debrecen legjobb góldobói: Bíró 8 (4), Erdős 7 (3).

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 8/7, ill. 4/4

A meccs első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, ekkor még nem utalt semmi arra, ami a folytatásban történt. A félidő második felében a nagy lelkesedéssel küzdő újonc ötgólos előnyre tett szert, kihasználva a békésiek védekezésben elkövetett hibáit. A szünet után sem tudott jelentősen javulást mutatni a listavezető, ennek következményeként a házigazdák tovább növelték előnyüket (45. p.: 23–16). A vendégeknél a végjátékban is csak a két rutinos átlövő tudott gólt szerezni, de ezzel sem tudták kompenzálni csapatuk őszi leggyengébb formáját.

Papp Bálint (vezetőedző, Békés-Drén KC): – Ugyanúgy készültünk erre a mérkőzésre, mint eddig, de valami hiba csúszott most bele. Többet vártam a csapatomtól, főleg védekezésben és a kapuban. Nem csapatként játszottunk és bebizonyosodik az, hogy mi csak kizárólag akkor tudunk jó eredményt elérni, ha csapatként játszunk. Szomorkodni nem szabad, dolgozni kell tovább, hiszen nagyon kemény meccsek előtt állunk. Arra kell koncentrálni most már, de ahhoz mindenkinek pozitív hozzáállást kell tanúsítania.

 

Megosztás:

Címke: , , ,