Kézilabda: Megnyerte idei utolsó hazai meccsét a Békés

2023. május 14. 10:47 | Kovács Dávid

Az Optimum Solar-Békési FKC három góllal, 30-27-re legyőzte a Százhalombattai KE együttesét a férfi kézilabda NB I/B szombati játéknapján. Padla József csapata legutóbbi nyolc mérkőzésén veretlen maradt és hét győzelmet aratott!

A vendég Százhalombatta kezdte jobban a találkozót és a 7. percben már három góllal vezetett (1-4). A hazaiak is felvették a mérkőzés ritmusát, a 21. percben Dávid Márk révén az egyenlítés is sikerült (10-10). A félidő hajrájában felváltva estek a gólok és végül egyik gárda sem tudott előnnyel pihenőre menni (13-13).

A szünet után egy-két góllal a békésiek jártak előrébb, Haszilló Gergő vezetésével irányították az összecsapást (21-19). A házigazda néggyel is ellépett ellenfelétől, a Pest vármegyei csapat ugyan kapaszkodott a hajrában, de a pontszerzésre már nem volt esélye.

A Békés 30-27-re nyert és folytatta kiváló sorozatát, közel két hónapja nem szenvedett vereséget a bajnokságban, a legeredményesebb a hat gólt szerző Horváth Attila volt. Padla József csapata a szezonzáró mérkőzésen a feljutó, 2. helyen álló PLER-Budapest otthonában lép pályára.

 

További programok »

FEL