Kézilabda: Magabiztos szegedi siker Orosházán

2020. szeptember 2. 21:35 | Kovács Dávid

Az Orosházi FKSE-LINAMAR 39-22-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában rajtjára készülő MOL-Pick Szegedtől hazai pályán a férfi kézilabda NB I szerdai játéknapján.

Orosházi FKSE-LINAMAR – MOL-Pick Szeged 22-39 (11-17)
K&H Liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 347 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
Orosháza: Özmusul 1 – Kiss A. 1, Peskov 2, TÓTH K. 4, Ushal 3, Lele 1, Németh L. 3 (1). Csere: Majdán (kapus), Kancel, DÖME 5, Bella, Sakic 1, Lászlai 1, Pásztor M. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Szeged: ALILOVIC – B. Radivojevic 5 (3), HENIGMAN 5, Bánhidi 3, J. KALLMAN 4, Bodó 2, Bombac 2. Csere: Mikler (kapus), KASPÁREK 6, Mackovsek 4, J. Canellas 2 (2), Gaber 1, Zhitnikov 2, Kecskés 1, ifj. Rosta M. 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc+B. Radivojevic a 38. percben kizárva. Hétméteresek: 2/1, ill. 6/5.

Az orosháziaknál bemutatkozhatott a három új légiós, Aldin Sakic, Aliaksei Ushal és Aleksei Peskov. A szegedieknél három fontos hiányzót lehetett feljegyezni: Stefan Sigurmansson, Mario Sostaric és Luka Stepancic sérülés miatt nem állhatott rendelkezésre, a Veszprémből érkező Borut Mackovsek viszont ott lehetett a pályán.

A mérkőzés favoritja kezdett jobban: villámgyorsan 3-0-s előnyre tett szert a Szeged, a 10. percben pedig már 6-2-re vezetett. Ratko Djurkovic időt is kért, miután csapata nem bírt a kapuban kiválóan nyitó Mirko Aliloviccsal. A házigazda a beállós Ushal révén indult be támadásban és 7-5-re felzárkózott. Az OFKSE-nek nem jött jól Lele Ákos kiállítása, Bombac és Kallman is betalált, a vendégek a 16. percben először mentek öttel. Az orosháziak nem adták fel, egy emberelőnyt is kihasználva három találatra zárkóztak fel, a török kapus Yunus Özmusul is megszerezte idei első üres kapus gólját (11-14). Az utolsó pillanatok a Tisza-partiaknak sikerültek jobban és végül magabiztos előnnyel mehettek a szünetre (11-17).

 

(Fotó: OFKSE)

(Fotó: OFKSE)

 

A második játékrészt is a Bajnokok Ligájában nagy álmokat szövögető Szeged nyitotta hatékonyabban: négy vendég találatra csak egy válasz érkezett (12-21). Juan Carlos Pastor az eredmény miatt nem, Bogdan Radivojevic piros lapja nyomán viszont idegeskedhetett, aki fejbe találta a hazaiak török kapusát egy hetesnél, a játékvezetők pedig kiállították a szélsőt. Jonas Kallman a 37. percben alakította ki először a tízgólos differenciát egy megszerzett labdát követően (12-22). A házigazda több hibával játszott támadásban, a másik oldalról nézve viszont azt is meg lehetett állapítani, hogy a bajnoki címre is esélyes kékek védelme is jobban összeállt a második 30 percre beálló Mikler Roland előtt. Az OFKSE-ben Tóth Károly tartotta a lelket góljaival, majd a Ceglédről visszatérő Lászlai Szabolcs is megszerezte első találatát (16-25). A Szegedben többen is bizonyíthattak, Stanislav Kasparek látványos megoldásai után a hazaiak újabb időkéréssel próbálkoztak (16-27). A hazai együttes nem bírt Miklerrel, a kapus még Németh László hetesét is hárította: szűk húsz perc alatt 50 százalékos mérleget mutatott fel. Tíz perccel a vége előtt már tizenöt gól volt közte, a kékek 32-17-re vezettek. Az Özmusul helyére beálló Majdán Márk is bemutatott két védést, így csapata zsinórban három góllal kozmetikázhatta az eredményt (20-32). Az utolsó percekben alakult ki a legnagyobb különbség a találkozón és a Tisza-partiak végül 39-22-re nyertek.

A Szeged magabiztos győzelemmel nyitotta a szezont és a Budakalász otthonában folytatja a bajnokságot szombaton. Az Orosházának ugyanezen a napon a nemzetközi kupában sikeresen bemutatkozó Gyöngyös ellen kell pályára lépni, szintén idegenben.

 

További programok »

FEL