Kézilabda: Magabiztos békési siker az évzárón

Mozgalmas napon van túl a Békési FKC, reggel az U9-es csapat nyitotta a napot, majd délben a Békési FKC ételosztást szervezett a szociálisan rászorult családoknak. Délután átvette az ifjúsági és serdülő csapat a terepet. Utána pedig magabiztos hazai győzelemmel zárta az évet a Békés-Drén KC NB I B-s csapata. Papp Bálint alakulata a Lajosmizse elleni sikerével bebiztosította dobogós helyét – számolt be a békési egyesület hivatalos oldala.

Békés-Drén KC–Mizse KC 30–23 (16–12)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 300 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.

Békés: PAJKÓ – HERCZEGH 7, Sebestyén, Gazsó 1, Cifra 2, OLÁH 5 (4), KOVÁCS P. 6. Csere: Domokos D. (kapus), KOPCSÁK, Fedor 2, Kánya 1, Hajdu 2, Varsandán 2, Pánczél 1, Kiss R., Gémes 1 (1).
A Lajosmizse legjobb góldobói: Benke 7, Tamás 5, Hollós 5 (1).
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 4/2.

A találkozó előtt Polgár Zoltán ügyvezetője adta át Izsó Gábor polgármesternek és a Kálmán Tibor alpolgármesternek azt a defibrillátort, amelyet a klub vásárolt a városnak és a sportcsarnokban helyeznek el.

Jól kezdte a találkozót a hazai csapat, néhány perc elteltével háromgólos előnyre tett szert. A Lajosmizse kellemetlen nyitott védekezést alkalmazott, de ezzel sem tudta megakadályozni a békésiek eredményességét, így a szünetre magabiztosnak tűnő előnyre tett szert a házigazda. A folytatásban is stabilan őrizte előnyét Papp Bálint alakulata, néhány elkövetett hiba akadályozta meg csupán abban, hogy tovább növelje a különbséget. A félidő közepéhez érve azután sikerült ritmust váltaniuk Herczegh Jánoséknak, így az 50. percben már nyolc góllal jártak előrébb (26–18). A végjátékban mindkét oldalon a korábban kevesebb lehetőséghez jutó játékosok voltak a pályán, a találkozó érdemben már nem változott. Ezzel a sikerrel megváltotta dobogós helyét télre a békési gárda.

– Ezt a találkozót nagyon jól kezdtük, hiszen 6-2-re is vezettünk magabiztosan, majd picit visszaesett a koncentrációnk és a lelkes vendégcsapat megközelített minket. Úgy gondolom, hogy az egész találkozót végig uraltuk, több fiatal játékosunk is pályára lépett. A második játékrészben más sorral kezdtünk, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most lehetőségünk volt megnézni őket is éles helyzetekben, hogy miként reagálnak. Dolgozunk tovább, hiszen egy rettentően nehéz tavaszi bajnokság várható. Az őszi szezontól úgy gondolom, hogy szépen tudtuk búcsúztatni a lelkes hazai szurkolók előtt. Akik egész ősszel kiálltak a csapat mellett és szurkoltak nekünk mérkőzésről mérkőzésre. Gratulálok a csapatnak az egész féléves munkáért. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok előre is Mindenkinek!- nyilatkozta Papp Bálint a mérkőzés után.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,