Kézilabda: Jobb volt ezúttal a Debrecen

Az EUbility Group Békéscsabai ENKSE a DVSC-TVP csapatával játszott, ezúttal a Debrecen volt jobb.

A Budaörs elleni remek idegenbeli sikert követően ezúttal újra hazai pályán kapott feladatot a sorsolás szeszélye folytán a csabai női kézilabda együttes. A Debrecen elleni mérkőzés nehéznek ígérkezett, de Horváth Roland együttesének utóbbi időkben nyújtott teljesítményét elnézve nem tűnt lehetetlennek a pontszerzés. Ennek megfelelően jól is kezdődött a találkozó a hazaiak számára, az első 10 perc egyértelműen róluk szólt. A jó támadások mellett Györkös jó néhány védéseinek is köszönhetően már 5-1 volt ekkor az állás, és a debreceni mesternek időt is kellett kérnie. Ami, mint később kiderült, hatott.

Hiába a jó kezdés, a félidő második 20 perce a vendégeké lett, hiszen amíg a csabai lányok négy gólt szereztek, a hajdúságiak tízzel gyarapították góljait számát. Több lett a pontatlanság a támadásokban és a debreceniek szerencséjére jó néhány kapufa is kisegítette őket, ebben az időszakban minimum négy kapufát szereztek a csabaiak, ami természetesen már a balszerencse számlájára írandó. 11-9-es vendégvezetéssel fordultak a csapatok végül.

A második félidőben mintha az öltözőben maradt volna a lila mezes csapat, nem telt el két perc a debreceniek rögtön hármat rámoltak be a hazai kapuba úgy, hogy közben egyet sem kaptak. A biztosabb vezetés tudatában nyugodtabban játszhattak a hajdúságiak és tartották is az előnyt. Megtehették, miután a csabaiaknál nagyon sok pontatlanságot láthattunk, különösen támadásban akadozott a gépezet, sok volt az eladott labda is, így pedig nem sikerült közelíteni az ellenfélhez. Tulajdonképpen egy ízben, a találkozó vége előtt hat perccel csillant fel némi remény, amikor kétgólos különbségnél Szögiék támadhattak, de ezt a támadást is hamar elrontották a hazai drukkerek bánatára. Ez a momentum aztán kedvét is szegte a Viharsarkiaknak, a debreceniek végleg megnyugodtak és hatot tettek közé a végére (23-29).

Ezen a találkozón is küzdött a csabai hölgy koszorú becsületesen, de a Fehérvár elleni találkozóhoz képest sokkal több hibát vétettek a lányok támadásban és a védekezés sem állt össze annyira mint azon a derbin, így nem sikerülhetett ezúttal a bravúr.

Megosztás:

Címke: , ,