Kézilabda: Helytállt a Csaba, de biztosan nyert a Fradi

2018. május 9. 21:13 | Kovács Dávid

A hétvégén bajnoki bennmaradást kiharcoló Békéscsaba 37-25-ös vereséget szenvedett az aranyéremért harcoló Ferencvárostól a női kézilabda NB I 16. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

 

 

A lilák jól kezdték a mérkőzést, a 7. percben 4-3-as hazai vezetésnél Elek Gábornak kellett időt kérnie. A Ferencváros játékosaira hatottak az edzői intelmek, az első negyedóra végén már 11-7-re a fővárosiak vezettek. A Csaba Jovana Kovacevic és Walfisch Mercédesz átlövéseivel próbálta tartani a lépést, de nem bírt a remeklő Lukács Viktóriával. A szélső hat gólt szerzett az első félidőben, csapata pedig 22-15-re vezetett a szünetben.

 

Jovana Kovacevic korán kivált a játékból (Fotó: Milyó Pál)

 

A Békéscsaba szerezte az első találatot a térfélcsere után, de Jovana Kovacevic kilencedik gólja után vállsérülést szenvedett és már nem térhetett vissza a pályára. Az FTC ezt kihasználva növelte a különbséget, a 37. percben Snelder góljával már tíz volt a differencia. Ezt követően több hiba csúszott a zöld-fehérek játékába, így nem tudták növelni az előnyt. Ez azért is lett volna fontos Kovacsics Anikóéknak, hiszen a bajnokság végén a gólkülönbség dönthet az aranyéremről a fővárosiak és a győriek között. Horváth Roland csapata egyszer még visszajött hét gólra, de a hajrában a Fradi bebiztosította fölényes győzelmét.

A fővárosiak így sem lehettek teljesen elégedettek, mert értékes gólokat hagytak a Viharsarokban, amelyek még hiányozhatnak a végelszámolásnál. A csabaiak helytálltak és május 19-én, a Siófok ellen búcsúzhatnak a hazai szurkolóktól.

 

További programok »

FEL