Kézilabda: Elsődleges cél a stabilitás

2018. augusztus 31. 18:39 | Szendi Rita

Átalakuló kerettel stabil csapat kialakítása a cél a békéscsabai női kézilabda csapatnál – hangzott el a klub szezonnyitó sajtótájékoztatóján, amelyen az újonnan igazolt játékosokat is bemutatták. Az egyesület vezetése a biztos bennmaradás kiharcolását tűzte ki célként a gárda elé.

 

 

Kéthónapos kemény felkészülési időszak után a szezon első bajnoki mérkőzésre készülnek a lila-fehérek. A csabai csapathoz öt új játékos érkezett a nyár folyamán, köztük Balogh Judit, aki tagja az ukrán válogatott keretének is.

– Az eddigi karrierem során ez a nyolc hét volt a legkeményebb a felkészülések közül. Nagyon jó edzőt ismertem meg a Roland személyében. Az első három hétben úgymond kinyírt minket, de ahogy látom a meccseket, mindenki javára válik ez. A játékosok rengeteget fejlődtek a nyolc hét alatt – fogalmazott a csapat egyik kapusa, Balogh Judit.

Mindig nehéz egy gárda életében, ha sok a távozó – mondta a csapat kapitánya, aki hozzátette: az új játékosoknak sikerült beilleszkedniük, így az készen áll az együttes a szombati mérkőzésre.

– Gőzerővel készülünk. A hét elején inkább még az erőnlété volt a főszerep, most már videózunk, taktikai edzések vannak, nagyon bízunk benne, hogy ezt a meccset meg tudjuk nyerni – mondta el a csapat kapitánya, Walfisch Mercédesz.

A vezetőedző a sajtótájékoztatón kiemelte: az a céljuk, hogy a jövőben vonzóvá tegyék a csabai klubot a játékosoknak.

– Az idei év célkitűzése elsősorban az, hogy próbáljunk meg egy stabil csapatot kialakítani, ezzel együtt a bennmaradást is stabillá tenni – fejtette ki a csapat vezetőedzője, Horváth Roland.

A sajtótájékoztatón az egyesület vezetése  bejelentette azt is, hogy az idei szezontól Tóth Gyula veszi át a kapusedzői feladatokat.

 

További programok »

FEL