Kézilabda: Egy csabai lépés a kitűzött célok felé

2020. július 29. 11:14 | behir

A Békéscsabai Előre NKSE együttese 30-25-ös vereséget szenvedett a szintén NB I-es Mosonmagyaróvártól a tatai edzőtárban vívott zártkapus felkészülési mérkőzésen.

 

Motherson-Mosonmagyaróvári KC–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 30–25 (16–13)
Kézilabda felkészülési női mérkőzés, Tata, zárt kapuk mellett. V.: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta.
Mosonmagyaróvár: Szemerey – Katona 5, Gyimesi, Kovács P. 3, Horváth B. 1, Tóth E. 6 (2), Hajtai 3. Csere: Herczeg, Fritz (kapusok), Holesová 1, Domokos 1, Sirián, Szarková 4, Hudák 2, Kellerman 1, Lancz 3 (1). Vezetőedző: Gyurka János.
Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 4, Borgyos 1, J. Agbaba 3, Kukely A. 5, Petika 1, Bottó 1. Csere: Mistina, Csizmadia (kapusok), Iván 3, Vámosi P. 4 (2), Giricz 1, Mitrovic 2, Kukely K., Bucsi, Török F. Vezetőedző: Vida Gergő.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

A csabai együttes az első felkészülési mérkőzésén sima vereséget szenvedett a Debrecentől. A második találkozón Vida Gergő vezetőedző több pozitív momentumot is láthatott együttesétől, hiszen szoros küzdelemben kaptak csak ki élvonalbeli riválisuktól. A Mosonmagyaróvár 16-13-as félidő után 30-25-ös győzelmet aratott – írja a csabai klub beszámolója. A lilák legeredményesebb játékosa Kukely Anna volt öt góllal.

 

Giricz Laura lövés közben (Fotó: Antal János)

Giricz Laura lövés közben (Fotó: Antal János)

 

A Békéscsaba szerdától folytatja a megkezdett munkát az edzőtáborban, és csütörtökön 17 órakor újabb felkészülési mérkőzésen lép pályára. Ezúttal az NB I B-ben bajnoki címre pályázó, a nyáron alaposan megerősített Vasas csapatával méri össze tudását.

Vida Gergő: Sokat javultunk a Debrecen elleni találkozóhoz képest. A védekezésünk határozottabb volt, igaz a gyors lerohanásokat még nem mindig tudtuk megakadályozni, de már fejlődtünk ebben a tekintetben is. Mindhárom kapus ugyanannyi játékidőt kapott, illetve mindenkinek lehetőséget adtam a mérkőzésen. A javulás látható volt a játékunkon, de dolgoznunk kell tovább, hiszen nem győztünk, így nem lehetünk elégedettek.

 

További programok »

Sport

Makra Noémi is szerekhez lép a szombathelyi Világkupán

Klasszisok az Arena Savariában! A szombathelyi Világkupán a magyarokon kívül tizenöt nemzet sportolói indulnak a hétvégén. Nagy a várakozás a sportágban, hiszen legutóbb nyolc hónappal ezelőtt, a bakui Világkupán versenyzett a mezőny, azóta a koronavírus miatti leállást követően csak kiscsoportos edzéseken tudtak készülni a legjobbak, ráadásul Challenge Világkupából idén ez lesz az első, és eddig úgy tűnik, az egyetlen is.
12:27
FEL