Kézilabda: Budaörsi hidegzuhany a Viharsarokban

2017. március 25. 10:38 | Kovács Dávid

Egy pont választotta el a Békéscsaba és a Budaörs együttesét a két gárda pénteki bajnokija előtt. A női kézilabda NB I 17. fordulójában az előzés reménye is felcsillant a lila-fehérek előtt, azonban a magabiztos vendég gárda 32-25-ös sikerével elvitte a két pontot a városi sportcsarnokból.

A találkozó első gólját Walfisch Mercédesz szerezte, de a kezdés így sem sikerült. Elhibázott ziccer és technikai hiba is közbecsúszott, mint később kiderült, ekkor vezetett utoljára a vendéglátó. A vendégek ezzel szemben kíméletlenül értékesítették az adódó helyzeteket, a 6. percben Juhos Kata találatával már 5-2-re vezettek. Éledeztek a lila-fehérek, Gidai Eszter duplájával már egyre faragták a hátrányt. A 11. percben ugyan Walfich negyedik találatával egalizált, azonban az egykori csabai Mézes Laura újra a fővárosiakat juttatta előnyhöz. Ezt követően újabb hazai hibák következtek, Juhos Kata aktivizálta magát a jobb szélen, a félidő felénél Skaliczki László időt is kért (8-10). A budaörsi lányok bátran és nagy önbizalommal játszottak támadásban, a 20. percben Zsigmond Vivien látványos lövőcsellel verte meg Triffa Ágnest és alakította 12-9-re az állást. A kapuscsere sem segített, Mézes negyedik góljával pillanatok alatt felavatta Terenyi Biankát (10-15). A hazaiak is kedvet kaptak a szép gólokhoz, Zöldi-Tóth Kata ejtése azonban még mindig csak a zárkózáshoz volt elég (12-16). Az utolsó másodpercekben mindkét együttes betalálhatott volna, de maradt a megérdemelt négygólos fővárosi előny (14-18).

Megfékezhetetlen Pálos-Bognár, könnyed budaörsi siker

A vendégek egy áthúzódó büntetéssel kezdték a félidőt, azonban Terenyi nem tudta kihasználni az üres kapus helyzetet. A piros-feketék aztán fegyelmezetlenek is voltak, hiszen túl gyorsan egészültek ki a két perc végén. Ez azonban inkább az Előrét zavarta meg, Mézes emberhátrányban szerzett újabb gólt (14-19). A kapusok pillanatai következtek, Schneck Réka két hazai ziccert, Terenyi pedig egy hetest hárított. A tabellán egy ponttal és egy helyezéssel jobban álló budaörsiek a válogatottba is meghívót kapó Pálos-Bognár vezetésével tartották a félidőig kiharcolt előnyt. A nagy helyzetekben rontó Gávait váltó Bottó révén meccsben maradt a Csaba, Mézest azonban továbbra sem tudta tartani a viharsarki védelem (18-23). Eközben a másik oldalon a jól védő kapust egy másik remeklő hálóőr váltotta, azaz Györkös Rebeka is hetest védett. Horváth Bernadett újabb találata után a félidő felénél Skaliczki mester időt kért (20-25). A játékrész közepén eldőlni látszott a csata: Walfisch révén még egy hetest hibázott a házigazda, miközben a tarthatatlan Pálos-Bognár kedve szerint talált a kapuba (21-28). A hazai befejezések ezután sem sikerültek, előkészítetlen lövések és kihagyott ziccerek sora tette naggyá Schneck Rékát… Sok mindent elárul a második félidőről, hogy a legszorosabb állást a 38. percben jegyezhettük fel, amikor három góllal ment a Budaörs.

A vége magabiztos vendég győzelem és örömünnep, 32-25-re nyert a Budaörs és három pontra távolodott legyőzött riválistól.

Így látták a főszereplők

Skaliczki László, a Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője: Nem tudtuk azt a játékot nyújtani sem védekezésben, sem pedig támadásban, amit ez a csapat amúgy tud. Küszködünk elég sok mindennel, ez most itt elég jól kijött. Az első félidőben kritikán aluli volt a védekezésünk, a fordulást követően pedig a támadójátékunk durrant meg. Lélektanilag nem alakultak jól a dolgok, a Budaörs nyugodtabban játszott a passzív határáig. Ügyesen kidolgozták és értékesítették a helyzeteiket, mi meg kihagytuk, amit lehet. A kézilabda ilyen, igazságos végül is. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez!

Walfisch Mercédesz, a Békéscsabai Előre NKSE átlövője: Mintha nem is önmagunk lettünk volna a mai meccsen, rengeteget hibáztunk. Ziccerek, hetesek maradtak ki kulcs pillanatokban, ami egy ilyen mérkőzésen nem fér bele. Fejben nem voltunk itt, nem volt annyira összeszedett a csapat, mint amennyire szokott.

Mihály Attila, a Budaörs vezetőedzője: A lehető legjobbkor állt ez így össze, óriási szükségünk volt a sikerre. Mérhetetlen alázattal, igazi egységben, hatalmas nagy taktikai fegyelemmel játszottunk. Végre voltak kimagasló egyéni teljesítmények, gondolok itt például a kapuban Schneck Réka védéseire. A győzelemnek új lendületet kell adnia, de ezzel még egyáltalán nem dőlhetünk hátra. A mai egy újabb bizonyíték arra, hogy rettenetesen kell koncentrálnunk minden egyes találkozón, minden egyes ellenféllel szemben.

Horváth Bernadett, a Budaörs beállója: Remekül éreztem magam a pályán! Nagyon fegyelmezetten játszottunk támadásban és védekezésben is, mindez pedig kiegészült egy fantasztikus kapusteljesítménnyel. A csapatot kell kiemelni, mindenki egytől egyig hozzátette, amit tud, és ennek meg is lett ma a jutalma.

További programok »

FEL