Kézilabda: Bravúros ezüst a békési serdülő csapattól

A Békés-Drén KC színe úgy néz ki, hogy az idén az ezüst lett. Ugyanis a felnőtt csapat után az I. osztályban szereplő serdülő csapat is a második helyen zárta a bajnokságot követő négyes döntőben.

De honnan is kezdték ezek a srácok, a nyár folyamán új edzőként érkezett Jámbor-Kardos Viktor a klubhoz és megkapta a serdülő csapatot. A klubvezetés úgy döntött, hogy az ifjúsági és serdülő csapatokat az élmezőnyben, az I. osztályban versenyeztetik. Ez annyit jelentett, hogy főleg NBI-es klubok utánpótlás csapataival kell megmérkőzniük majd a bajnokság folyamán. Mérkőzésről mérkőzésre látszódott, hogy igenis helye van ebben a bajnokságban mindkét csapatnak, az ifisták egy erős középmezőnyt tartottak, míg a serdülők a dobogón keringtek végig. Huszonkét mérkőzés várt az alapszakaszban a fiúkra, amiből tizenhét győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a 100 százalékos Pick Szeged mögött végeztek a második helyen az alapszakaszban. Ez nagyon nagy eredmény egy NB I/B-s vidéki csapattól, így büszkén utazott a csapat a Final Fourba Dunaújvárosba június első hétvégéjén.

Az elődöntőben a FTC csapatát kapták a békésiek, ugyanis pontegyenlőségben ugyan, de egymás elleni eredményben jobbnak bizonyult a pesti csapat a Veszprémmel szemben. Így a bakonyi gárda a keleti ágról veretlenül továbbjutott Pick Szegedet kapta. Igazi rangadók voltak az elődöntő mérkőzései. A Békés 27-26-ra nyert a pestiek ellen, míg a Veszprém 25-22-re győzte le a Szegedet és jutott tovább a döntőbe. Vasárnap délután rendezték a helyosztó mérkőzéseket, mindenki nagyon várta már a bronz- és az aranymérkőzéseket. A viharsarki együttes 34-22-re maradt alul a Veszprém utánpótlás csapata ellen a döntőben, így az eredményhirdetésen az ezüstérem került a fiúk nyakába.

– Az FTC nyugati elsőként bebizonyította, hogy nagyon jó kis csapatot építettek, csak a NEKA tudta őket legyőzni. Az elődöntőben az első pillanattól irányítottunk, egy rövid hullámvölgyünk volt, de átvészeltük nagy hitünknek köszönhetően. A döntőben küzdöttünk, veszítenivalónk nem volt, de sajnos nem sikerült. Mi vagyunk a második legjobb csapat az egész országban. Hatalmas siker egy ilyen kisváros, ilyen hatalmas akarattal, elszántsággal és fanatizmussal megáldott vezetői, edzői, játékosai és szurkolói számára – fogalmazott Jámbor-Kardos Viktor a döntőt követően.

A nagy bravúrt bemutató csapat edzője az egész éves munkát sikerként élte meg. 

– Kádas László és Papp Bálint tanítványai adták a csapat gerincét, míg az új játékosok napról napra vették fel a fordulatot, ahogyan én is. Nagy feladat volt egy ilyen jó csapatot irányítani, ugyanakkor éreztem szakmai igazgató bizalmát, segítségét. Én is minden héten egyre több tapasztalattal állhattam a játékosok elé. Az alapszakasz mérkőzéseinek jelentős része a játék iránti “szerelmünknek” és a korábbi évek kitűnő felkészítésének – Papp Bálint és Kádas László részéről – köszönhetően nagy különbséget mutatott a pályán. Voltak botlásaink, de végül Final Four lett belőle. Dunaújvárosban a Fradi legyőzése hatalmas siker volt. Ott értettem meg, mi is az a híres “békési kézilabda” és váltam igazán békésivé, ahogy jó néhány máshonnan hozzánk érkezett játékos és szülő azt gondolom szintén. Boldogok vagyunk, büszkék, volt Szív-Szenvedély-Akarat! Gyönyörű év volt. Ez a siker mindenkié, mindenkinek erőt kell adjon, hitet a következő időszakra. Szükség van a magyar kézilabdának a munkánkra, a Békési Férfi Kézilabda Clubra – foglalta össze a mester a szezon történéseit a békési klub hivatalos oldalán.

A csapat tagjai: Ádám Gergő, Ásós Miklós, Baji Gergő, Borbély István, Csige Norbert, Gyepes Norbert, György Olivér, Kádas Bálint, Kiss Attila, Kovács Dominik, Kovács Gergely, Kovács László, Kovács Levente, Minya Márton, Oláh György, Szabó Ádám, Balogh Zsolt, Kóta Kristóf, Kovács Kornél, Pap Tamás, Tóth Bence, Varga István.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,