Kézilabda: Bravúros békési siker Balmazújvárosban

Bravúros győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata, amely a listavezető Balmazújváros otthonából tért haza két ponttal, ezzel befogta vendéglátóját – számolt be a klub hivatalos oldala.

Balmazújvárosi KK–Békés-Drén KC 27–29 (12–17)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Balmazújváros, 306 néző. Vezette: Horváth, Simó.
Békés: Pajkó – Herczegh 1, CIFRA 4, Sebestyén 2, Szilágyi, OLÁH 10 (3), KOVÁCS P. 5. Csere: Domokos D. (kapus), Kopcsák, Pánczél 3, Kánya, Fedor, Hajdu 2, Gál 2, Varsandán, Bella.
A Balmazújváros legjobb góldobói: Nagy N. 7, Karap 4, Kiss 4, Csontos 4, Teleki 4.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/3.

A dobogós csapatok rangadója nagy iramban kezdődött. A vendégek vették kézbe a meccs irányítását, a 9. percben négygólos előnyre tettek szert (4–8). Ebben az időszakban főleg Oláh Gábor átlövés-góljaival diktálta a tempót ellenfelének a békési gárda. A félidő hátralévő része már kiegyenlített játékot hozott, a vendégek többször vezettek már hat góllal is, amiből ötöt sikerült megtartaniuk a szünetig.

A második félidő első tíz percében felváltva estek a találatok. A hazaiak felzárkózási kísérleteire rendre érkezett a látogatók válasza is (45. p.: 21–25). A meccs utolsó negyedéhez érkezve nagy hajrába kezdett a hajdúsági együttes, és néhány könnyű gólt szerezve az 56. percre sikerült egyenlítenie. A vendégeknek a rutinos embereik révén erre is volt válaszuk: izgalmas végjátékban sikerült fontos győzelmet aratniuk.

– Rangadóhoz méltóan kezdtük a találkozót, az első félidőben uraltuk a mérkőzést minden szempontból. A második félidőben sajnos volt egy hullámvölgyünk, amiből a hazai csapat visszajött a mérkőzésbe, de a végén a nagyobb rutinnak és az egységes csapatnak köszönhetjük a győzelmet. Fontos, hogy volt vezérünk és mindig akadt aki hozzátett a sikerhez, és csapatként tudtunk működni. Gratulálok a győzelemhez a csapatnak! – nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Jövő héten, végre igazi hazai pályán láthatják a békési drukkerek a csapatukat február 24.-én 18 órától a Balassagyarmat ellen, a Békés Városi Sportcsarnokban.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,