Kézilabda: Borbély Márta lila-fehérben folytatja

2021. május 25. 16:04 | Papp Ádám Sándor

Nyártól ismét csabai színekben folytatja pályafutását Borbély Márta, aki 18 éves korában hagyta maga mögött Békéscsabát – jelentette be a viharsarki együttes. Az irányító az NB I/B-s Kecskemét csapatából érkezik vissza a megyeszékhelyre.

 

A játékos Újkígyóson született, hétéves korától egészen tizenhárom éves koráig ott is kézilabdázott, majd végjárta a csabai klub utánpótlás ranglétráját, így tagja volt a 2014-ben junior bajnoki címet szerző együttesnek is. A felnőtt csapatban 2014 őszén mutatkozhatott be, mindössze 17 évesen. Borbély Márta 2015 nyarán a váltás mellett döntött és az elmúlt szezonokban játszott a DVSC-ben, az Eszterházy SC-ben, Balmazújvárosban, a tavalyi idényben pedig Szentendrén. Jelenleg az NB I/B-s Kecskemét csapatában kézilabdázik, ahol 131 találattal nem csak klubjának, de a másodosztály keleti csoportjának legeredményesebb játékosa is egyben.

– Nagy öröm számomra, hogy visszatérhetek. Papp Bálint, keresett meg – akivel egyébként régóta ismerjük egymást – és vázolta fel a klub jövő évi terveit. Ugyan voltak megkereséseim más csapatoktól is, de rövid gondolkodást követően igent mondtam a Békéscsabának. Mindenképpen szerettem volna egy olyan egyesülethez igazolni, ahol biztos szakmai háttér mellett kézilabdázhatok és fejlődhetek tovább, az Előre pedig úgy gondolom, ezt a stabilitást tudja nyújtani számomra. Az igazat megvallva, amióta elmentem, valahol mindig ott motoszkált a fejemben, hogy egyszer jó lenne visszatérni abba a közegbe, ahonnan elindult a pályám – fogalmazott az irányító.

A játékmester – aki mint azt az eredményessége mutatja, a gólgyártásban is bőven megállja a helyét – egy évre írt alá a viharsarki klubbal.

– Annak ellenére, hogy sajnos jelenlegi klubommal nem a legtökéletesebb szezont tudhatjuk magunk mögött, én személy szerint az egyik legjobb idényemet produkáltam most, és ez szerencsére az eredményességemben is meglátszott. Nagyon szeretném ezt a teljesítményt továbbvinni és a következő szezonban lila-fehérben is megállni a helyem. Célom, hogy meghatározó tagja legyek az együttesnek. Természetesen engem is vonz a legmagasabb osztály, de ha a következő idényben a második vonalban kell helytállnunk, akkor mindenképpen az a célom, hogy feljutásra segítsem a csapatot. Örök élmény maradt számomra a 2014-es junior bajnoki cím, amelyet még csabai színekben értem el. Ha úgy alakul, hogy mégis az NB1/B-ben szerepelünk, nagyon szeretnék ismét átélni ilyen pillanatokat és bajnoki címet szerezni – emelte ki Borbély Márta.

További programok »

FEL