Kézilabda: Alulmaradt a Békés a listavezető Ferencváros otthonában

2021. január 24. 13:56 | Hidvégi Dávid

A Békési Férfi Kézilabda Klub szombat este a Ferencváros tartalékcsapatával, az U22-es együttessel játszott bajnoki mérkőzést az NB I/B keleti csoportjában. Az FTC ugyan vezeti a bajnokságot, de nem juthat fel, hiszen az első csapat az NB I-ben szerepel. A viharsarkiak a 6. helyről várták a találkozót.

FTC Diagnosticum U22–Optimum Solar-Békési FKC 36–30 (21–17)
NB I/B keleti csoport. Budapest, zárt kapuk mögött. Vezette: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.
BÉKÉS: Pajkó – Osgyán 5, Haszilló 4 (1), Varsandán 5, Árpási, Szász 3 (1), Fedor 1. Csere: Pankotai (kapus), Kohlrusz 1, Székely 3, Gál 3, dr. Czina, Bátky, Mezei 3, Kiss R. 2, Dénes. Vezetőedző: Papp Bálint
Kiállítások: 12, ill. 14 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/2.

2021-ben mind a két csapat az első mérkőzését vívta meg a bajnokságban, a Békés idén még csak a Liga Kupában jeleskedett. A két csapat a 4. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolta szombat este. A meccs első gólját a Ferencváros szerezte meg Kiss Bence révén, majd megduplázta az előnyét Imre Bence találatával (2-0). A békésiek első gólját Varsandán Áron dobta be, de az FTC 4 perc játék után három góllal elhúzott (4-1). A vendégek folyamatosan közel álltak az egyenlítéshez, a 10. percben 7-6, míg a 20. percben 12-11 volt az állás. A listavezető lélektani fölénybe került, az első félidő után négygólos előnnyel ment szünetre (21-17).

A második félidőben ismét az FTC köszönt be, Ludmán Marcell szerezte a gólt (22-17). Míg Bódy Botond hibázott addig másik oldalon Ónodi Jánoskúti Máté nem, így hat gólos előnyre tettek szert a zöld-fehérek. A budapesti fiatalok végig erőfölényben játszottak, így a 40. percben már 8 góllal vezetett a hazai csapat (29-21). A Békés ugyan próbált kapaszkodni, de a következő tíz percben ketté szakadt a pálya, így a fővárosiak 9 gólos előnyre tettek szert az ötvenedik percig (32-12). A kék-fehérek a hajrában egy jobb játékkal végül csökkentették a különbséget, de messze voltak a pontszerzéstől. Az FTC hat góllal 36-30-ra győzött és továbbra is vezeti az NB I/B keleti csoportját, míg a Békés a 6 pontjával továbbra is a 6.

Papp Bálint együttese a bajnokságban legközelebb február 6-án fogadja a Mezőkövesd KC-t.

FEL