Kézilabda: A második félidőt az OFKSE, a meccset a Veszprém nyerte

2019. szeptember 18. 09:41 | behir

A BL-döntős 31-25-re nyert Orosházán, a férfi kézilabda NB I keddi mérkőzésén.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Telekom Veszprém 25-31 (10-19)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Rontó, Szanyi.

Orosháza: HERJECZKI – Pásztor M., MRSULJA 9, Zubai 2, Kancel, Ambrus, Németh L. 3 (2). Cs.: Busa (kapus), Lele 3, Slavuljica 4, Kiss Axel 1, Bella 1, Khaled Essam, Molnár G. 2. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Veszprém: Sterbik – MARGUC 4, Yahia 1, Lékai 2, B. BLAGOTINSEK 4, MACKOVSEK 5, MANASKOV 4. Cs.: Székely (kapus), Terzic, Mahé 2, Moraes 1, Borozan 1, STRLEK 6 (2), Hornyák B., Bodor 1, Szuharev. Vezetőedző: David Davis.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

Már jóval a mérkőzés előtt megtelt az orosházi sportcsarnok, remek hangulat fogadta rekordbajnok, tavalyi Bajnokok Ligája-ezüstérmes Veszprém gárdáját - írja az orosházi klub hivatalos oldala.

Az első percekben túlságosan is tisztelte rangos vendégét az Orosháza, a máskor biztosan értékesített ziccerek is kimaradtak. A bakonyiak könnyű gólokat lőttek, a szlovén óriást, Blagotinseket nem lehetett tartani, pedig sokszor hárman tépték-harapták. Szabadon fickándozhatott a jobb szélen honfitársa, Gasper Marguc is, góljával a 8. percben már néggyel vezetett a bajnok (3-7). Hazai oldalon Lele váratlan átlövésgóljai ragadtatták tapsra a nagyérdeműt. A 12. percben, 4-9-es állásnál Ratko Djurkovic időkérésre szánta el magát. A veszprémiek természetesen nem álltak meg, és Mackovsek, illetve a minden labdát összeszedő Blagotinsek felvátva lőtte a gólokat. Még nem telt el negyedóra, de már mindkét edző lecserélte a fél csapatát, hisz’ ez a mérkőzés a kísérletezésről, gyakorlásról szólt mindkét oldalon. A Veszprém a hétvégi Kiel elleni Bajnokok Ligája találkozóra, az OFKSE az októberi FTC elleni bajnoki fellépésre készült.

A látogatók rájuk nem jellemező módon olykor könnyelműsködésre ragadtatták magukat, de ez mit sem von le az ismét remek napot kifogó Herjeczki érdemeiből, aki jó húsz perc elteltével már a hetedik védésénél tartott. A 23. percben alakult ki először a 10 gólos különbség a két csapat között, Manaskov már a sokadik indításgólt szerezte. Az orosházi edző többféle szerkezetben kipróbálta csapatát, a fiatalok pedig már az első félidőben bőséges játékpercet kaptak. A hazaiak legjobbja a szünetig egyértelműen Herjeczki Balázs volt, aki az utolsó két percben három ziccert fogott ki, így sikerült tíz alatt tartani a különbséget.

A második félidő elején a horvát Manuel Strlek megmutatta, hogy nemcsak hetesből képes gólt lőni, amikor már nemcsak a büntetőknél kapott szerepet, minden helyzetét kíméletlenül belőtte. A mérkőzés addigi legjobb sorozatát a 37. percben produkálták az orosháziak, amikor alig több mint egy perc leforgása alatt zsinórban háromszor is betaláltak a Sterbiket váltó Székely Márton kapujába. Pedig ekkor már gyakorlatilag újra a veszprémi kezdő volt a pályán. Ez amúgy is egy jó periódus volt, hiszen bő tíz perc alatt hat gólt faragott hátrányából az OFKSE és már csak hat volt a két gárda között. Ha kevesebb hibaszázalékkal zárják a támadásokat, még tovább szűkíthetett volna az eredményen a házigazda. A félidő derekán az Orosháza és a Veszprém is visszavett a tempóból, sok volt a hiba mindkét oldalon. A közönség így is jól szórakozott, hiszen amellett, hogy Európa egyik legjobb csapatát láthatta Orosházán, a kedvencei miatt sem szégyenkezhetett, hiszen a hazai gárda igyekezett partnere lenni ellenfelének. Igor Mrsulja góljainak köszönhetően nem engedte el ellenfelét a hazai csapat.

Az Orosháza lelkesedése és ereje a dudaszóig kitartott és egy abszolút vállalható eredményt ért el a klasszisokkal telitűzdelt vendége ellen.

Ratko Djurkovic: – Gratulálok az ellenfelünknek. Fontos volt, hogy a csapatom 100 százalékos hozzáállással játsszon ma. Mindenki tudta, hogy ki lesz a győztes a végén. Szuper meccs volt ez számunkra, hogy megmutassák a játékosok, hogy ki tud segítség lenni a jövőben. Ez a negyedik forduló, de még nincs pontunk. Elégedett vagyok a maival, mert ez csapatjáték volt.

David Davis: – Természetesen nem vagyok elégedett, mivel mindig tisztelettel kell az ellenfélhez állnunk, és úgy gondolom, hogy ez ma nem sikerült. Amit ma mutattunk, az nem volt profi csapathoz méltó. A játékosaim legalább 60 százaléka nem játszott jól ma. Nem lehetek elégedett.

 

További programok »

FEL