Kézilabda: A kupában is a Békés nyert az Algyő ellen

2017. szeptember 21. 13:05 | behir.hu

A szombati bajnoki mérkőzésen a Békés-Drén KC megverte az Algyőt, szerdán pedig a Magyar Kupában ismételten felülkerekedett Papp Bálin együttese a Tisza-parti csapaton – írja a békési klub hivatalos honlapja.

 

Békés-Drén KC–FKSE-Algyő 27–24 (14–11)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos.

Békés: PAJKÓ L. – Herczeg J. 3 (1), HAJDÚ P. 10, SEBESTYÉN CS. 6, Gazsó  P. 1, Pánczél Z. 1, Fedor B. Csere: Domokos D. (kapus), Kovács P. 3 (1), Szilágyi D. 2, Varsandán Á., Kopcsák J., Vass E., Gál A., Kiss R., Dénes Á. 1.

Az Algyő legjobb góldobói: Vancsics 6, Valaczkai 4 (1), Kocsis 4 (1), John 4 (1).

Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

Tavaly is hasonlóan alakultak az első bajnoki hetek, hogy pár napon belül játszott egymás ellen a két csapat, ugyanígy a bajnoki rajt első mérkőzésén és a Magyar Kupa 1. fordulójában. A hétvégi mérkőzés után mindkét oldalon többen kimaradtak a keretből, Papp Bálintnál két meghatározó játékos kapott pihenőt Cifra Tibor és Oláh Gábor személyében, de így is remekül játszott a csapat.

Hazai góllal indult a mérkőzés, majd a 7. percben már 3-2-re az Algyő vezetett. Felváltva estek a gólok, hol itt, hol ott volt az előny. Több hibát is ejtett mindkét csapat a félidő hajrája előtt, a 24. percben 10-9-re ment a Csongrád megyei együttes. Innen fordított a házigazda egy pontosabb végjátékkal, így a szünetben háromgólos előnnyel tudott pihenőre menni.

A második játékrészben sem állt be komolyabb változás a játékba, csendes mederben csordogált a találkozó. A vendégekben nem volt annyi átütőerő, hogy kérdésessé tegyék a továbbjutást. A meccs utolsó szakaszában valamennyi kispados játékos lehetőséget kapott az edzőktől. A Békés 27-24-re győzött és ott van a 2. fordulóban.

Papp Bálint (vezetőedző, Békés-Drén KC): – Gratulálok a csapatnak, hiszen nagy szívvel játszottunk végig. Örülök a győzelemnek, hiszen meg tudtuk nézni azt a felállást, amikor nincsen két rutinos játékosunk. Helyén volt a szívünk, küzdöttünk hatvan percen keresztül és így is egy egységes képet mutatva megérdemelten nyertünk.

További programok »

FEL