Kézilabda: Rosszul kezdték a tavaszt a békésiek

Balszerencsésen indult a tavaszi idény a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata számára. A második helyen telelő viharsarki alakulat az erős középcsapatnak számító Algyő otthonában maradt alul nagy csatában, ezzel a Tisza-partiak visszavágtak az őszi ötgólos vereségért – írja a klub hivatalos oldala.

FKSE-Algyő–Békés-Drén KC 29–26 (12–11)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Algyő, 100 néző. Vezette: Szakállas, Varasdi.
Békés: PAJKÓ – HERCZEGH 4, Cifra 2, Kopcsák 2, Gazsó 1, Pánczél, Kovács P. 3. Csere: Domokos D. (kapus), Kánya 2, Fedor, HAJDU 7, Sebestyén 1, Oláh 3 (2), Varsandán 1, Gál, Kiss R. Edző: Papp Bálint.
Az Algyő legjobb góldobói: Velky 5 (3), Simon 4, Balda 4 (1), John 4.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2.

Pontosabban kezdte a mérkőzést a békési alakulat, amely szép támadásokkal és Pajkó védéseivel 6–4-re vezetett negyedórányi játék után. A kapusok mindkét oldalon jól látták el feladatukat, ennek következtében kevés gól született. A hazaiak időközben utolérték a látogatókat, sőt, az utolsó percben jobban koncentrálva minimális előnnyel térhettek pihenőre.

A második félidő is a vendégeknek kezdődött jobban, így ismét két találattal jártak előrébb. Néhány hibájukat kihasználva azonban a szívósan küzdő algyőiek a játékrész derekára fordítani tudtak. Az utolsó negyedórában Papp Bálint alakulata még a hét mezőnyjátékos támadásvezetéssel is megpróbálkozott, de a Tisza-partiaknak mindenre volt válaszuk. Az 55. percre kialakult az addigi legnagyobb különbség a két fél között (27–22), így a végjáték nem tartogatott komoly izgalmakat: a pontosabb házigazdáknak sikerült otthon tartaniuk mindkét pontot.

A békési együttes jövő heti MOL-Pick Szeged U20 elleni hazai premierje február 10-én délelőtt 10 órától Szeghalmon lesz!

Papp Bálint: – Rettentően csalódott vagyok, hogy nem sikerült jól kezdenünk a tavaszt. Nagyon sok technikai hibát követünk el, amelyekből az Algyő könnyű gólokat szerzett. Támadásban voltak a fő gondjaink.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,