Kezdetét vette a hagyományos Deák-napok az Andrássy kollégiumban

2024. május 28. 19:10 | Fajó Attila

Huszonhetedik alkalommal, immár hagyományszerűen vette kezdetét a kétnapos Deák-napok, a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium kollégiumában. Közel 150 koleszos diák vesz részt a kifejezetten nekik szervezett események forgatagában.

A közösségépítő esemény, immár hagyományosan mindig valamiféle képző- vagy alkotóművészeti kiállítással indul. Idén sincs ez másképp hiszen a szarvasi származású kollégista, Tóth-Rigler Emma rangos országos pályázaton, az Alkoss szabadon! sport tematikájú kiírásán első helyezést ért el kategóriájában. Művét, egy úszókat ábrázoló festményt most a Nemzeti Színházban állították ki. A diák további festményeiből nyílt tárlat a lány kollégium tanulószobájának falait dísziti a közeljövőben. 

A tárlatot Bartolák Anna, az iskola egykori diákja, művészet tanár nyitotta meg. Kóra Tibor kollégiumi neveló tanár úgy nyilatkozott, hogy a most kezdődő eseménysorozat remek szabadidős- és sportevékenységeket biztosít majd a kollégiumi diákságnak, emellett kapcsolat- és közösségépítő jelleggel is bír a hagyományőrző értéken túl. 

Galéria

 

 

További programok »

Itthon

FEL