Kettőszázötven kilogramm szemetet gyűjtöttek össze egy délelőtt

2023. január 16. 16:16 | Szabó Judit

Szemétgyűjtő akciót szervezett a Szeretlek Békéscsaba Egyesület hétfőn. A délelőtti megmozduláson a szervezet tagjai kettőszázötven kilogramm szemetet gyűjtöttek össze és adtak le az erre kijelölt telepen.

Minden évben legalább kétszer szerveznek Te Szedd akciót a városban. A Szeretlek Békéscsaba Egyesület tagjai ettől függetlenül a Dobozi út környékének, valamint Gerla utcáinak megtisztítását tűzték ki célul. A hétfő reggeli akcióban a szemetet összegyűjtötték, zsákokba helyezték, majd egy utánfutóra pakolták, hogy az erre kijelölt helyre szállítsák.

 

Fotó: behir.hu

 

– Ünnepek után úgy gondoltam, hogy körbenézünk, összeszedjük azt, amit találunk. Azt tapasztaltuk, hogy korántsem olyan szemetes a város, mint korábban volt. Az elmúlt időszakban tisztábbá vált a környezet. Azt gondolom, hogy próbálunk példával is elől járni, emellett ez az akció az egyesületünk portfóliójába tartozik. Mindenkit arra biztatok, hogy maga is gyűjtse a közterületen eldobott hulladékot – fogalmazott Frankó Attila.

A Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke szerint ne várjuk meg a szervezett akciókat, hanem gyűjtsük össze például a földre dobott flakonokat, hiszen így többet teszünk a környezetünkért.

Az akcióban nemcsak a kommunális, hanem a veszélyes hulladékokat is összegyűjtötték az egyesület munkatársai. Hétfő délelőtt összesen kettőszázötven kilogramm szemetet gyűjtöttek össze, majd szállítottak el a Dareh Bázis Zrt. telephelyére. Az akcióval a szemétszedés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.  

További programok »

Itthon

Nem mindegy, mit viszünk a poggyászban! – Kisokos a NAV-tól

Nyaralás előtt adódhat a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni. Milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó, ha ismeri a szabályokat. Íme, a legfontosabbak.
15:52
FEL