Kettős tragédia Dévaványán

Szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét egy apa és fia. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Dévaványán, 2018. december 25-én 14 óra 45 perc körül otthonukban holtan találtak egy 56 éves férfit és 24 éves fiát. A ház fürdőszobájában a kazán és a vízmelegítő is gázzal működött. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gázkazán meghibásodott és a két férfi szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét.

Kiderült, hogy az apa, aki életét vesztette a házban Diós József dévaványai autószerelő volt, akivel együtt élt a 24 éves fia, Kristóf is.  Mécsesek égnek Dévaványán a ház előtt, ahol a két férfi lakott. A fiú előtt nagy jövő állt, épp elvégezte Szegeden az egyetemet biológusként, komoly sikereket ért el a természetfotózás területén, és a helyi focicsapatot is erősítette, ahol már gyermekkorában is játszott, felnőttként pedig 2015-ben tért vissza az együttesbe.

Édesanyját másfél éve veszítette el, bátyja pedig külföldön él, így csak ketten laktak otthon. Karácsony este a fiú még beszélt barátaival telefonon, 25-én pedig családtagok várták őket ünnepi ebédre, ahova azonban nem érkeztek meg. Ekkor értesítették a rokonok a rendőröket, akik holtan találták a két férfit.

A Dévaványa SE edzője, Tagai Attila a behir.hu-nak úgy fogalmazott, mind szakmailag, mind emberileg pótolhatatlan veszteséget szenvedett a család, a barátok, a csapat és az egész város.
 
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást és szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia körülményeit, a büntetőjogi felelősség kérdését.

Forrás: Police.hu /behir.hu

Megosztás:

Címke: , ,