Kétszázan keresték a liget titkát

2016. július 12. 07:43 | Fekete Kata

Majdnem kétszázan vettek részt július 9-én Szarvason, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkjában a már hagyománnyá vált Játékos családi kalandtúrán. A program minden évben az Anna-liget felfedezésére, megismerésére csábítja a családokat.

 

Szombaton az érdeklődők egy valódi nyomozás részeseivé válhattak. Minden család, baráti társaság vagy pár a maga „csapatában” indulhatott „expedícióra” az Anna-ligetbe, hogy kiderítse a réges-régen elveszett tölgy makk titkát. Menet közben az Anna-liget élőlényei, a Körösvölgyi Állatpark állatfajai segítették a rejtély megfejtését, miközben a résztvevőkre gondolkodtató feladatok is vártak. A végső megoldáshoz pedig egy térkép vezetett. A közös kaland szép pillanatainak csúcspontja a titok felfedésekor várta az egyes családokat, amikor a sikeres nyomozás végén eljutottak az Anna-liget, egy a látogatók által kevéssé ismert pontjára, ahhoz az öreg tölgyhöz, amivé az évszázadokkal ezelőtt, a hajdani Körös ártérben elveszett makk „változott”. Az igazán egyedi és megdöbbentő természeti jelenség titkát a fa hatalmas odva jelentette, melybe akár az egész család belebújhatott. A megfejtés jelmondatának („A kicsiny makk, ma már egy hatalmas fa, mely egész családod befogadja.”) megjegyzéséért és elmondásáért a látogatóközpontban apró nemzeti parkos ajándékok várták a helyes megfejtőket.

Akik erről az eseményről lemaradtak, azok augusztus 26-án az Állatkertek éjszakája – „ÉjszakáZOO” elnevezésű programon is részt vehetnek.

 

FEL