Kétgólos győzelem az alsóházi rangadón!

2016. február 6. 19:57 | behir.hu

 

Rangadónak, de sajnos nem amolyan „igazi”, hanem alsóházinak illet be a szombat este lejátszott női NBI-es kézilabda bajnoki.

A Békéscsabai ENKSE azzal a Mosonmagyaróvári KC együttesével vette fel a küzdelmet, amely 1 pont hátránnyal lemaradva még mögötte állt a táblázaton a meccset megelőzően. A két együttes összesen kilenc pontot gyűjtött eddig a bajnokik során, úgyhogy botorság lett volna elhitetni előzetesen a kilátogató 600 nézővel, hogy az évad legszínvonalasabb kézilabda derbijének néz elébe.  

Sajnos ennek megfelelően alakult a találkozó eleje, egymás hibáiból éltek a csapatok, rengeteg volt a technikai hiba. Ezekből a vendégcsapat valamivel jobban jött ki, s az első negyed órában náluk volt az előny végig, 6-6-nál sikerült őket utol érni. Sok volt a hiba ezután is mindkét együttes játékában, azzal a lényeges különbséggel, hogy a régi önmagát idéző Nikolayenko segítségével a vendéglátók vezettek egy vagy két góllal. A csendesen folydogáló első harminc perc végére végül is 15-14-et mutatott az eredményjelző. Ehhez azért kellett az is, hogy Futaki két büntetőt hárítson..

Bizakodásra adott okot, hogy a csabai lányok játékában még bőven volt tartalék, és eredményre is vezetett az, hogy a már említett ukrán válogatott játékos mellett még ha percekre is, de megvillant egy-két játékostárs (39. perc: 21-16). Az ötgólos előny magabiztosabbá tette a viharsarkiakat, lényegesen kevesebb hibával játszottak támadásban, mi több egyre ötletesebben. Nagy kár volt a védekezésben elkövetett „bealvásokért”, mert a meccs ezen periódusában könnyen növekedhetett volna tovább az előny. Nikolayenko megszerezte a tizenkettedik gólját is, az 51. percben úgy tűnt azért az ötös különbség nem olvad el (27-22). 

Nem így lett. Addig-addig játszottak a tűzzel a lányok, míg 15 másodperccel a vége előtt 28-27-re felzárkóztak a vendégek. Szerencsére Szögiék ekkor már nem adták el a labdát, sőt Walfisch ritkán látható messzeségből szerzett bombagóljának köszönhetően, mely a vége előtt 1 másodperccel esett, kettő lett a vége: 29-27.

Ezt az utolsó találatot és a mérkőzés fontosabb jeleneteit a hétfőn 20.20-kor jelentkező Kezdőkörben tekinthetik meg a 7.TV-n. 

SzegediZsolt

FEL