Két időpontban szállítják el a fenyőfákat Békéscsabán

2018. január 5. 16:35 | Szendi Rita

Vége a karácsonyi ünnepeknek, vízkeresztkor, január 6-án nagyon sok házban lebontják a karácsonyfákat. A fenyők általában az utcára kerülnek, ezeket a Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Kft. január 10-én kezdi el begyűjteni, majd komposztként felhasználni.

A szemétgyűjtők mellett már most is hevernek fák Békéscsaba számos pontján.

– Kirakjuk a kuka mellé, jobb ötlet nincs, bár jobban örülnék, ha valakinek fűtésre odaadnák azokat a fenyőfákat, amikre már nincs szükség – mondta el Buzás Zsuzsanna.

Sokan döntenek azonban a fák felhasználása mellett.

– Úgy szoktuk csinálni, hogy először leszedjük a díszeket, aztán feldaraboljuk és eltüzeljük – mesélte Valaczkai Antal Benjamin.

Az elszállításról a Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodik. A szolgáltató és az önkormányzat arra kéri a lakosságot, fokozottan figyeljenek arra, hogy ne maradjon dísz a feleslegessé vált fákon.

– Békéscsabán a közszolgáltatónak évente két alkalommal kell a fenyőfákat elszállítania. Most jövőhét szerdán, 10-én illetve január 24-én fogják elszállítani a fákat – fogalmazott a békéscsabai polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője, Csiaki Tamás.

Az osztályvezető hozzátette: egyre kevesebben teszik ki a fenyőfákat, ennek egyik oka az, hogy sokan döntenek a műfenyő vásárlása mellett.

 

 

 

További programok »

FEL