Hamarosan begyűjtik a fenyőfákat

2022. január 8. 13:27 | Vincze Attila

Vízkereszt után egyre több karácsonyfa kerül ki a Békés megyei települések utcáira. A napokban indul ugyanis a fenyőfák elszállítása, Békéscsabán január 12-én és 26-án gyűjti be a hulladékgazdálkodási cég az elszáradt tűlevelűeket.

Az egyik békéscsabai lakótelep hulladéktárolói mellé péntekre már többen kirakták a fenyőfákat. A DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ezeket idén is ingyenesen elszállítja. A napokban kezdődik a fenyőfák begyűjtése a megyeszékhelyen, azonban a tapasztalatok szerint sokan csak később bontják le a karácsonyfájukat, ezért Békéscsabán például csak január 12-én indul a tömeges elszállítás.

A hulladékgazdálkodási cég szolgáltatási területén található településeken különböző időpontokban történik majd a karácsonyfák elszállítása. Békésen január 7-én és 21-én, Gyulán január 17-én és 28-án, Mezőberényben pedig január 12-én és 19-én viszik el az elszáradt tűlevelűeket.

– Fontos megjegyezni a fenyőfák gyűjtésével kapcsolatosan, hogy a lakosok reggel hat óráig helyezzék ki a lebontott karácsonyfákat az ingatlanok elé, úgy, hogy se a gyalogosforgalmat, se a gépjárműforgalmat ne akadályozzák, valamint minden díszítőelemet le kell venni a fenyőfákról, és úgy kihelyezni őket a közterületre – fogalmazott Holopné dr. Sztrein Beáta, a DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Zrt. általános igazgatója.

A cégvezető elmondta, hogy az összes begyűjtött fenyőfa a békéscsabai válogatóműbe érkezik. Innen felaprítás és stabilizálás után az erőművekbe szállítják őket, ahol fűtőanyagként hasznosítják majd a növényeket.

További programok »

FEL