DAREH: Ekkor szállítják el a karácsonyfákat

2020. január 2. 09:24 | behir

Sok helyen vízkeresztig, január 6-ig állnak otthon a karácsonyfák, utána leszedik a díszeket, a potyogó tűlevelű fákat pedig a kukák mellé teszik. A DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. oldalán megtalálható, hogy hol, mikor szállítják el a kitett fenyőfákat.

A szolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy a kidobásra szánt fákat a szeméttárolók mellé tegyék, legkésőbb a szállítás napján reggel 7 óráig. Figyeljenek arra is, hogy ne maradjon a feleslegessé vált karácsonyfákon semmi, hiszen bármilyen idegen anyag gondot okozhat a feldolgozáskor.

A DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. oldalán, a hulladékgyűjtés és -szállítás 2020. évi naptárában található meg, hogy hol, mely településekről, mely napokon viszik el a karácsonyfákat. Ebbben a naptárban, az adott település hulladéknaptárára kattintva (házhoz menő gyűjtés éves naptár) megtekinthető a település gyűjtési rendje. A táblázatban, január hónapnál zölddel vannak jelölve időpontok "csak fenyőfa" vagy "fenyőfa" felirattal - ezeken napokon szállítják el a karácsonyfákat.

Eszerint például Békéscsabán január 8-án és 22-én, Dobozon január 17-én és 30-án, Gyomaendrődön január 10-én és 24-én, Szarvason január 13-án és 27-én viszik el a fenyőfákat.

További programok »

FEL