Két helyszín, két gyanúsított

2017. szeptember 1. 14:49 | behir

Mezőhegyesen és Battonyán intézkedtek a rendőrök kábítószerbirtoklás gyanúja miatt – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Két férfi ellen indított büntetőeljárást a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt. Egyiküknél, a 39 éves mezőhegyesi R. Tamásnál augusztus 30-án tartottak házkutatást a nyomozók. A háza melléképületében olyan folyadékokat, anyagokat találtak, amelyekből a gyanú szerint kábítószert állított elő. Másnap, augusztus 31-én, Battonyán, egy ház kertje mögötti területen találtak a rendőrök hat tő kendert. A házban lakó férfi elismerte, hogy ő ültette el és gondozta az előzetes szakértői vélemény szerint kábítószert tartalmazó növényeket. A 36 éves Sz. Sándortól a rendőrök szárított növényi törmeléket, magvakat, a kábítószer fogyasztásához és csomagolásához szükséges eszközöket foglaltak le. A kábítószer gyorsteszt mindkét férfinál pozitív eredményt mutatott.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a Mezőhegyesen és Battonyán lefoglalt anyagok, növények hatóanyag tartalmát igazságügyi szakértővel vizsgáltatja meg. A nyomozás kiterjed arra is, hogy a két férfi kitől szerezte be a gyanú szerint kábítószerek előállításához használt alapanyagokat.

További programok »

Itthon

FEL