Lebuktak a gyorsteszten – eljárás indult két békéscsabai férfi ellen

Körözés alapján történt elfogások és kábítószer birtoklása, valamint közokirat-hamisítás gyanúja miatt történtek rendőri intézkedések Békés megyében.

Sarkadon, az Árpád fejedelem téren május 11-én, 12 óra 15 perc körül elfogtak a rendőrök egy geszti férfit, akinek lopás bűntett miatt a Gyulai Törvényszék elrendelte a körözését. A 20 éves fiatalembert átadták a törvényszék ügyeletes bírójának – írja a police.hu.

Békéscsabán, az Árpád fejedelem térről május 11-én, 20 óra 30 perc körül előállítottak a rendőrök két férfit. A 18 és 22 éves fiatalemberek a gyanú szerint kábítószert fogyasztottak, a gyorsteszt eredménye pozitív lett náluk. Egyiküknél növényi törmeléket és abból sodort cigarettát is találtak a rendőrök. A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkettőjük ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A méhkeréki közúti határátkelőhelyen május 12-én, 0 óra 30 perckor kilépésre jelentkezett egy román állampolgár. A járművön, amit vezetett, egy ideiglenes spanyol hatósági jelzés volt. A határrendészek az alapos ellenőrzés során megállapították, hogy a rendszámot meghamisították, a spanyol forgalmi engedély pedig, amit a férfi ellenőrzésre átadott, utánzat, hamisítvány. A Sarkadi Rendőrkapitányság a román állampolgár ellen közokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen május 12-én, 2 óra 30 perckor elfogtak a rendőrök egy román állampolgárt. A 34 éves K. János belépésre jelentkezett, de az útlevélkezelő megállapította, hogy a Győri Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban elfogatóparancsot adott ki ellene. A férfit a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség rendőrei előállították és a Gyulai Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

 

Megosztás:

Címke: , , ,