Több száz tő kender, tizenöt helyszín, tizennégy gyanúsított

2019. július 21. 11:09 | behir

Békés megyében a rendőrség összehangolt akcióban számolt fel olyan ültetvényeket, amelyeken a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendernövényeket termesztettek.

Vadkenderültetvényeket számolt fel a rendőrség Békés megyében - írja a police.hu. A július 19-én este kezdődött, és másnap délelőttig tartó összehangolt akcióban öt rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, bűnügyi technikusai tizenöt helyszínen tartottak szemlét és házkutatást. Kondoroson, Békéscsabán, Békésszentandráson magánházakat, termőföldeket, vízparti külterületi részeket kutattak át, és összesen több száz tő, a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendernövényt találtak. Volt olyan helyszín, ahol néhány tövet, máshol több mint 300 növényt foglaltak le.

 

 

Kondoroson a rendőrök egy, a növények nevelésére, termesztésére kialakított, az ideális hőmérsékletet, páratartalmat és fényviszonyokat biztosító berendezésekkel felszerelt helyiséget is találtak. Összességében több száz, szabad földben és cserépben nevelt kendert foglaltak le, amelyek hatóanyag-tartalmát a nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértővel vizsgáltatják meg.

 

Vadkenderültetvényeket számolt fel a rendőrség Békés megyében (Fotó: police.hu)

Vadkenderültetvényeket számolt fel a rendőrség Békés megyében (Fotó: police.hu)

 

A házkutatásokkal egy időben a rendőrök kábítószer birtoklása gyanúja miatt tizenkét férfit és két nőt állítottak elő. Közülük négy kondorosi férfit, akik termesztették, előállították, másoknak átadták a kábítószer gyanúját keltő anyagot, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya őrizetbe vett.

 

 

További programok »

Itthon

Ilyenek egy 11. osztályos, gyulai diák mindennapjai

Az önkéntes karantén és a közösségektől való visszavonulás szükséges ahhoz, hogy ne tudjon korlátok nélkül tombolni a koronavírus-járvány. De nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy milyen hatással lehet az emberek mentális egészségére a bezártság. Egy 11. osztályos diák arról mesélt, hogy otthon is képes megtalálni a lehetőségeket.
18:45
FEL