Két fiatal okozott tüzet Békéscsabán

2018. szeptember 9. 13:31 | behir

Tüzet okozott két 16 éves fiú egy felújítás alatt álló játszótéren, Békéscsabán. Csak a szerencsén múlott, hogy nem esett bajuk.

Két tizenéves mászott be szeptember 8-án, 5 óra 45 perc körül a kerítésen át egy jelenleg nem használható, zárt, felújítás alatt lévő játszótérre Békéscsabán - írja a police.hu.

Először kivágtak több nagy zsákot, amelyekben gumireszelék volt. Ezután egyikük talált egy gázolajos kannát, amiből elkezdte átönteni egy üres flakonba az üzemanyagot, de egy részét mellé öntötte. Társa dohányzott, a cigarettájáról leeső hamu belobbantotta a gázolajat. A fiúk ekkor elszaladtak, majd visszamentek és homokkal oltották a tüzet. Szerencsére egyikük sem sérült meg.

A rendőrséget az építési területet figyelő biztonsági őr értesítette, és a rendőrök megérkezéséig feltartóztatta a két fiatalt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkét 16 éves fiú ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

 

Itthon

Megújul a Mezőhegyes és az M43-as autópálya közötti szakasz

Hazai finanszírozásból, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában újul meg a Mezőhegyes és az M43-as autópálya közötti 22 kilométeres útvonal, mintegy 3,2 milliárd forintból. A burkolatfelújításon túl a projekt részeként megújul a Mezőhegyesi Élővíz-csatorna-híd és a Pitvaros községben található körforgalmi csomópont is. A munkaterületet a kivitelező június elején veheti át, a fejlesztés előreláthatóan 2020. december 31-ig tart.
2020. május 26. 14:09
FEL