Két évvel ezelőtt nyílt meg a CsabaPark

2016. szeptember 24. 07:48 | Mikóczy Erika

Két évvel ezelőtt, szeptember 19-én nyitotta meg kapuit, a rendezvénycsarnokot, kolbászudvart, éttermet és az Óriások konyháját magában foglaló CsabaPark. Azóta a hely nagyobb rendezvényeknek ad otthont, több céges program helyszínéül is szolgál, sokan pedig ott szerzik be a család kolbászadagját. A CsabaPark azonban még korántsem teljes, további fejlesztések előtt áll.

A CsabaPark egyik különlegessége, az Óriások konyhája játszótér már a nyitás után a családosok kedvencévé vált, és az érdeklődés iránta azóta is egyre nő. A CsabaParkot üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekeknek, óvodásoknak, iskolásoknak külön, vagy a nagyobb rendezvények részeként kínáljanak ott programokat.

Opauszki Zoltán fejlesztési tanácsadó kiemelte: az elmúlt két évben több nagyrendezvény, fesztivál helyszíne volt a CsabaPark. Ott rendezték meg például a Csaba Napokat, a Munkácsy Mihály Múzeummal való együttműködés eredményeként a Békéscsabai Vitézi Játékok programjainak egy része, a nagy sikerű Omega koncert is ott zajlott. A cégek vállalkozások szintén előszeretettel választják rendezvényeik, karácsony előtti összejöveteleik helyszínéül a CsabaParkot, de volt már ott pályaválasztási vásár, virágvásár, vagy a repülőnaphoz kapcsolódó program is.

A kolbászudvarban a saját vágóhídjuk termékeit dolgozzák fel, a jó minőségű, friss árura akkora volt az igény, hogy nemcsak ott, hanem a vásárcsarnokban és a Lencsésin is nyitottak üzletet. A „kolbász-szezonban” kolbászhúst és kolbászt is árusítanak, a CsabaParkban a vásárlók végigkísérhetik a kolbászkészítés folyamatát az üvegfalon keresztül, de kellő számú jelentkező esetén meg is szervezik a kolbászkészítést. Az étterem terasszal bővült, minőségi, disznótoros ételeivel, és kedvező áraival igyekszik felvenni a versenyt a város többi éttermével.

A CsabaPark kiépítése azonban még korántsem ért véget. Mint azt Hanó Miklós alpolgármester több alkalommal jelezte, két forrásból további fejlesztéseket terveznek: a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) és a Modern Városok Program keretében szeretnék megvalósítani a fejlesztés második illetve harmadik ütemét. TOP-finanszírozásban a tervek közt szerepel egy látogatóközpont létrehozása, pálinkamúzeum kialakítása, ahol az érdeklődők a pálinka-készítés folyamatába is betekinthetnek, valamint a Csabagyöngye szőlő népszerűsítését szolgáló bormúzeum, ahol a borkészítés hagyományait ismerhetjük meg. Rendezvénytér, nagyobb sátorhelyek, újabb parkolóhelyek kialakítását is tervezik, amellyel a nagy fesztiválokat szolgálhatja ki a CsabaPark. A zöld város kialakítására törekedve egyebek mellett az erdő növényfelújításának megújítása, rekreációs zöldterületek (tanösvény, amatőrök és profi futók számára is megfelelő futópálya, kutyafuttató, szabadtéri tornapálya) szerepel a tervek között, de a volt Trófea épületét is szeretnék átalakítani és a környékét rendbe tenni.

A Modern Városok Program terhére szeretnék fejleszteni a kolbászüzemet, és ugyancsak ebből a keretből tervezik számos család- és gyermekbarát projektelem megvalósítását. Új attrakció lehet majd egy műanyag sípálya, hófánk-pálya, kanopy drótkötélpálya, mászópálya, mászótorony, de a malom felújítása és jégpálya kialakítása is a tervek közt szerepel.

További programok »

FEL