Két évet kapott a stoppos

Elsőfokú ítélet született annak az 51 éves nőnek az ügyében, aki altatót adott a sértettnek, majd kirabolta. A bíróság 2 év börtönre ítélte a vádlottat. Az ítélet nem jogerős.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, a vádlottat a sértett hétfőn 11 óra körül Romániában felvette az általa vezetett személygépkocsiba, és együtt Magyarországra közlekedtek. Útközben a sértett és a vádlott megbeszélték, hogy elmennek a sértett lakására, és szexuális kapcsolatot létesítenek.

Az esti órákban a vádlott a sértett lakóházában beadott a sértettnek két tablettát. Ezeket a gyógyszereket a vádlott egyébként altatóként szedte, és azért adta be a sértettnek, hogy elaludjon, és az értékeit megszerezze.

 

 

A sértett a gyógyszerektől elaludt, öntudatlan és védekezésre képtelen állapotba került. A vádlott ezután elvette a sértettől a mobiltelefonját, valamint a sértett pénztárcájából kivett három ezer forint és százötven lei készpénzt.

Ezt követően a vádlott az eltulajdonított értékekkel a sértett házából távozott. A vádlott cselekményével a sértettnek összesen mintegy tizenötezer forint kárt okozott, melyből tizennégy ezer forint megtérült, míg kicsit több mint ezer forint kár jelenleg is fennáll.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be. Az eljáró ügyész három napot fenntartott az esetleges fellebbezése benyújtására.

A Battonyai Járási Ügyészség a vádlottat a bíróság elé állította, és a Battonyai Járásbíróság az ügyben négy nappal a cselekmény elkövetése után – pénteken – elsőfokon nem jogerős ítéletet hozott – tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.

 

Megosztás:

Címke: , , ,