Két Békés megyei iskola végzett a dobogón a Kárpát-medencei versenyen

2020. január 28. 17:19 | behir

Eredményt hirdettek a Kárpát-medencei református iskolatörténeti vetélkedőn.

Január 25-én adták át a "Peregrin - Az elveszett adatok nyomában" című, református iskolatörténeti vetélkedő díjait a Magyarországi Református Egyház Zsinati Székházában. Az interneten zajló versenyen több mint 800 diák és mentor vett részt – tudatta közleményben a Magyar Református Egyház Református Tananyagfejesztő Csoportja.

Az online játék célja az volt, hogy a résztvevő diákok jobban megismerjék saját közösségüket, valamint a református egyházi oktatás történetét és máig élő hagyományait. A vetélkedőben a diákok komplex módon, több tantárgy ismereteit integrálva szereztek tudást az egyházi iskolák XVI. századtól napjainkig tartó történetéről.

A csapatversenyre a Kárpát-medence református iskoláiban tanuló 7-10. évfolyamos diákok nevezhettek. Az izgalmas virtuális utazást ígérő játékra 64 iskola 885 diákja jelentkezett – mondta el a díjátadón Pompor Zoltán, a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetője. Bár a játékba már nem kapcsolódott be minden jelentkező, de még így is 177 csapat 777 diákja versengett a legjobb nyomozócsapat címért. Az aktív csapatokat mintegy 86 mentor segítette, nélkülük a verseny nem valósulhatott volna meg.

 

Peregrin verseny második helyezettje, a vésztői iskola diákjai. Fotó: MRE RTCS

 

A versenyzők közel 25 ezer alkalommal léptek be a játék felületére, és összesen 513 ezer választ küldtek el a különböző kérdésekre. Ennyi megoldás elküldéséhez pedig az óvatosabb becslések szerint is minimum 4300 órát kellett eltölteniük az online rendszerben.

A legaktívabb iskola a Kecskeméti Református Gimnázium volt, innen összesen 28 diák szerzett elismerő oklevelet a verseny mindegyik pályájának teljesítéséért. A legaktívabb mentor szintén a Kecskeméti Református Gimnáziumból került ki, Bodor Zoltán informatika tanár több csapatot is segített, végül 17 mentoráltja teljesítette a versenyt.

A játék részként blogversenyt is hirdettek a szervezők, a csapatok internetes naplóikban publikálhatták az összetettebb feladatok megoldásait, videókat, cikkeket, fotókat. A legjobb blogért járó különdíjat a székesfehérvári Talentum Református Általános Iskola Ábrahám fiai nevű csapata nyerte, mentoruk Stampelné Géringer Márta volt. Blogjuk itt megtekinthető: https://peregrinabrahamfiai.blog.hu/

A verseny győztes csapatai értékes ajándékcsomagokkal gazdagodtak a szombati díjátadón. Az első öt helyezett csapat:

  1. (M)érték követők – a gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda diákjainak csapata (mentoruk: Baráth Andrea)
  2. Magánnyomozók – a vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola diákjainak csapata (mentoruk: Kincsesné Nagy Erika)
  3. Fantasztikus Négyes – a Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda Kőröstetétleni Tagiskolájának diákjaiból szerveződött csapat (mentoruk: Roják Angéla)
  4. Bulgur – a Kecskeméti Református Gimnázium diákjainak csapata (mentoruk: Bodor Zoltán)
  5. Fürkésző-böngésző – a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda diákjainak csapata (mentoruk: Habonyné Pardi Andrea)

További programok »

Gyula

Különleges ijászverseny a Gyulai Várnál

"Ki lesz a Gyulai Vár bajnoka? " címmel egyedülálló íjászversenyt szervez a Kerecsényi László Íjász Egyesület július 11-én. A csapatversenyben a gyulai vár fokáról kell célba találniuk az íjászoknak
2020. július 8. 00:00
FEL