Két bajnoki címet hoztak el a csabaiak a kick-box point-fighting ob-ról

2018. november 7. 10:04 | behir

Csepelen, a Halker-Királyteam Küzdősport Akadémia termében rendezték meg a point-fighting és a formagyakorlat kick-box országos bajnokság döntőjét múlt héten vasárnap. A verseny tétje nem csak az országos bajnoki cím megszerzése volt, hanem itt dőlt el az is, hogy ki indul a hónap végén Mariborban, a point- fighting, formagyakorlat, light-contact és full- contact Európa-bajnokságon.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül a Békéscsabai Lakótelepi SE és a Contact SE Orosháza versenyzői léptek tatamira. Eszközös "hard" kategóriában az orosházi Puravecz Péter minimális különbséggel szorult a dobogó második helyére. A 79 kg-os súlycsoportban Szász Kristóf (Békéscsabai Lakótelepi SE) technikás küzdelemben  verte a házigazdaKirályteam versenyzőjét, Tar Balázst, és szerezte meg az országos bajnoki címet. Debreczeni Dezső tanítványai a 69 kg-os csoportban házi döntőt vívtak. Fordulatos és technikás, gyors küzdelemben végül két ponttal győzött Hídvégi Nándor klubtársa, Viczián Roland ellenében.

A vasárnapi döntő mérlege két országos bajnoki cím és két ezüstérem. Az Európa-bajnokságon való indulásra Szász Kristóf, Hídvégi Nándor, Opauszki Dávid, Laurincz Boglárka szerzett jogosultságot, közülük Hídvégi Nándor és Opauszki Dávid lehet az utazó válogatott csapat tagja. Mind a ketten voltak már felnőtt magyar válogatottak. A megyei szövetség közleménye szerint erősen anyagiak függvénye is, hogy ki indulhat majd, hiszen a szövetség csak azok indulását támogatja, akik a korábbi években VB- EB érmeket szereztek. Ezért is várja a Lakótelepi SE kick-box szakosztálya a támogatókat a kiutazáshoz.

 

 

Eredmények:

Zenés, fegyveres formagyakorlat "hard" kategória:

2.Puravecz Péter (Contact KTSE, Orosháza)

 

Point-fighting szabályrendszer:

69 kg.

1.Hídvégi Nándor (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)Edző: Debreczeni Dezső

2.Viczián Roland (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)

 

79 kg.

1.Szász Kristóf (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debteczeni team) Edző: Debreczeni Dezső 

 

Forrás: Békés Megyei Harcművész Szövetség

További programok »

FEL