Két alkalommal gyűjtik be a kidobott fenyőfákat

2017. január 7. 06:15 | behir.hu

Január 11-én és 25-én gyűjtik be a fenyőfákat Békéscsabán. A Városüzemeltetési Osztály arra kéri a lakókat, hogy a zöldhulladék begyűjtési időpontok szerint, a reggeli órákban tegyék ki az örökzöldeket. A díszeket, kapcsokat, papírokat pedig maradéktalanul szedjék le róluk.

Elérkezett vízkereszt napja, így nem csak otthonaink, hanem az iskolák, óvodák fáiról is lekerültek az ünnepi díszek. A gyerekek boldogan emlékeztek vissza a karácsonyra, és arra, miként díszítették fel otthon az örökzöldeket.

Vízkereszt az ünnepek zárónapja, ezután kezdődik a farsangi időszak. Ezért január 6-án a legtöbb helyen kikerülnek a szobákból a karácsonyfák.

Békéscsabán a hulladék-közszolgáltatást végző vállalkozással egyeztetve január 11-én és január 25-én fogják begyűjteni a fenyőfákat.

Csiaki Tamás, a Városüzemeltetési Osztály vezetője elárulta, az utóbbi években egyre kevesebb fenyőfát dobnak ki az itt lakók. Ez talán annak is köszönhető, hogy népszerűvé váltak a műfenyők, a kertvárosban pedig inkább eltüzelik a száraz karácsonyfát. Azok viszont, akik szeretnék, ha a lakás egykori díszét elszállítanák, azokat arra kéri az osztályvezető, hogy a zöldhulladék begyűjtési időpontok szerint, reggeli órákban tegyék ki a fenyőfákat. A díszeket, kapcsokat, papírokat pedig maradéktalanul szedjék le róluk.

FEL