Készíthetjük a feleslegessé vált holmikat, jön az őszi lomtalanítás!

Már csak alig egy hónapja maradt a békéscsabaiaknak arra, hogy összegyűjtsék és kitegyék feleslegessé vált hulladékukat. Az önkormányzat közleményben tudatja: mikor és honnan viszik el a különböző lomokat. 

 

 

november 4. szombat

Jamina (Szarvasi út – Budapest vasútvonal – Kereki u. által határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Gerla, Fényes, Szója utca és Meteor utca

 

 

A teljes plakátért kattintson a képre!
november 11. szombat

terület: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke-kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők.

 

A lomtalanítással lehetőség van megválni a háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékoktól (pl. bútor, lakberendezési tárgy, szőnyeg stb.), amelyek a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladják.

 

 

Ne készítsen ki a közterületre lomtalanításkor:

 

  • a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot
  • ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot
  • veszélyes hulladékot, elektronikai hulladékot
  • építési törmeléket
  • autógumit, autóroncsot és
  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű).

 

 

A közterület szennyezésének megelőzése érdekében a polgármesteri hivatal munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy a hulladékot a szállításra megjelölt napon reggel 7 óráig, amennyiben ez nem megoldható, akkor legkorábban a megadott időpontok előtti napon helyezzék ki.

 

A lomtalanítással kapcsolatos tájékoztatás a DAREH Bázis Zrt. ügyfélszolgálati irodáján a 66/439-934 telefonszámon, illetve a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályán a 66/523-800/2131 telefonszámon kérhető.

 

FIGYELEM! Az évi két alkalommal végzett lomtalanítás a hulladékszállítási közszolgáltatás része. Ennek díját a közszolgáltatási díj tartalmazza, ezért azon ingatlanok esetében, amelyek mentességet kaptak a közszolgáltatási díj fizetése alól, a lomtalanítási szolgáltatás nem vehető igénybe.

 

 

Veszélyes hulladékok leadása

Lakossági eredetű veszélyes hulladékok leadásához lakcímkártya szükséges! A korábbi években megszokott gyakorlatot követve ismételten lehetősége van a lakosságnak a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata által finanszírozott lakossági veszélyes hulladékok leadására.

 

 

november 4. 8:00 – 12:00

Átvétel helye

FECO-FERR-FÉM Bt. telephelye, 5600 Békéscsaba, Hajnóczy u. 15.

Az I. és II. pontban felsorolt valamennyi hulladék átadható!

Jamina – Orvosi Rendelők melletti parkoló (Batsányi u)

Csak az I. pontban felsorolt hulladékok adhatók át!

Gerla, Wenckheim tér orvosi rendelő

Csak az I. pontban felsorolt hulladékok adhatók át!

 

 

november 11, 8:00 – 12:00

Átvétel helye

FECO-FERR-FÉM Bt. telephelye, 5600 Békéscsaba, Hajnóczy u. 15.

Az I. és II. pontban felsorolt valamennyi hulladék átadható!

Malom tér.

Csak az I. pontban felsorolt hulladékok adhatók át!

Mezőmegyer, Október 23 tér autóbusz végállomás

Csak az I. pontban felsorolt hulladékok adhatók át!

 

 

A megjelölt gyűjtőhelyeken átvételi díj nélkül, mennyiségi korlátozással leadható hulladékok:

Személygépjármű és kerékpár gumiabroncsok, háztartásonként max. 4 db. Hűtőszekrények, TV, rádió, mikro, mosógép, centrifuga, kávéfőző, teafőző, elektromos /kombi tűzhely, rezsó, számítógépek, monitor, billentyűzet, fénymásolók, nyomtatók, szkennerek, telefonok, egyéb elektromos háztartási gépek, szintén háztartásonként max. fajtánként 2 db.

 

 

A FECO FERR-FÉM BT. telephelyén háztartásonként összesen max. 10 kg mennyiségig díjmentesen leadható veszélyes hulladékok:

Festék-, lakk hulladék; szerves oldószerek, melyek festékek eltávolításából keletkeznek; veszélyes anyagokat tartalmazó, hulladékká vált toner; veszélyes anyagokat tartalmazó festékek, tinták, ragasztók, növényvédő szerek, olaj és zsír. Fénycsövek, izzók.

Veszélyes hulladékok begyűjtésével kapcsolatban további felvilágosítás a FECO-FERR-FÉM BT. telephelyén, vagy a 66/435-266 telefonszámon kérhető.

 

 

Megosztás:

Címke: ,