Kesjár Attila emlékére

2021. november 26. 15:12 | Such Tamás

56. életévében elhunyt Kesjár Attila nyomdaipari mérnök. Az általános és a középiskolát szülővárosában, Békéscsabán végezte el, majd a Könnyűipari Műszaki Főiskolán szerzett frissen szerzett diplomájával a Kner Nyomdában helyezkedett el.

Kesjár Attila már a főiskolás korában „beleszeretett” az informatikába; noha nyomdaipari mérnökként végzett, eredeti szakmája közelében maradva, azonban más szakterületet választott: informatikus lett.

Kollégái, a Marzek Kner Packaging és Marzek FlexiLog (a nyomda jogutódja) munkatársai így búcsúztak el tőle a Facebookon:

„Az első években a GYIR kalkulációs és termelésprogramozási rendszer támogatása volt a feladata. Később, már a Chromasoft Kft. egyik alapítójaként több nyomda számítástechnikával és rendszerekkel kapcsolatos projektjeit támogatta fejlesztéseivel.

2017-ben tért vissza ismét csapatunkba. A FlexiLog vezető fejlesztőjeként komoly segítséget nyújtott az üzem elindításában és az elmúlt öt évben tapasztalt további fejlődésében is.”

Hozzáteszik, feleségével, Évával a két fiukat, Ákost és Andort „határozott értékrendek” mentén, szeretettel készítették fel az életre.

Attila nagyon szeretett motorozni, illetve motort szerelni; késeket is készített. Azonfelül érdekelte a fekete lőporos lövészet; mi több, 2002-ben elöltöltős revolver kategóriában országosbajnok lett.

Továbbá finom söröket, borokat készített családja és barátai örömére. Mindamellett a kert gondozását is örömmel végezte.

„Barátságos természetű, életvidám kollégánk elvesztése mindannyiunkat mélyen megérintett.

Nyugodjon békében!” – írják a kollégái.

További programok »

FEL