Kerti zöldhulladék gyűjtése – zsákot ad Békés önkormányzata

2019. március 26. 07:45 | behir.hu

Erre az évre is ingyen zsákokat biztosít a kerti zöldhulladék gyűjtésére Békés Város Önkormányzata. Ingatlanonként 20 darab zsák igényelhető.

A zsákok május 31-ig vehetők át kedden és csütörtökön 8-16 óra között BKSZ Kft. ügyfélszolgálatán, Békésen, a Verseny utca 4. szám alatt.
A kukásautók a hulladékgyűjtőkből is elviszik a zöldhulladékot, amennyiben megjelölik az edényzetet és így jól megállapítható, hogy a kizárólag zöldhulladékot tartalmaz.

A zöldhulladék komposztálható. Ehhez a DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. ingyenes használatba bocsát 300 literes komposztáló edényt, melyet a DAREH Bázis Zrt. ügyfélszolgálatán lehet igényelni a Verseny utca 4. szám alatt. Ügyfélfogadás kedden és csütörtökön 8-12 óra, valamint 12:30-16 óra között.

A komposztálók április 15-ig igényelhetők. Átvételének feltétele, hogy a felhasználó használati megállapodást kössön a szolgáltatóval.

További programok »

Életmód

Ismét megrendezik a Háromváros Kerékpáros Fesztivált

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Háromváros Kerékpáros Fesztivált május utolsó hétvégéjén. A házigazda ezúttal Gyula városa lesz, de természetesen Békésen és Békéscsabán is számos izgalmas programmal várják a szervezők az érdeklődőket.
2024. április 11. 19:59
FEL